Ugrás a tartalomra

Műfordító versenyt szervez a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete

2019.08.23
14:24
Forrás
Közlemény
Szeptember 22-ig lehet jelentkezni a műfordítások IX. vers- és prózamondó versenyére, amelyet a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervez.

A nemzeti versenyen gyermek-, ifjúsági és felnőtt kategóriában lehet indulni egy benevezett művel – a világirodalmi próza és líra magyar nyelvű fordításával. Az alsó korhatár 8, felső korhatár 99 év. A verseny egyúttal a Radnóti Miklós Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó selejtezője is, amelyet kétévente Győrben szerveznek meg. A műfordítások vers- és prózamondó versenyét szeptember 29-én rendezik meg Bácsfeketehegyen, a Művelődési Otthonban. A jelentkezési lap a vmmi.org oldalról tölthető le.

További információk:
Barta Júlia: 024/738-003 (hétköznapokon 18–tól 21 óráig)
Hajvert Ákos: +381/69-30-50-966.
E-mail: vmve.versmondo@gmail.com

Műfordítások vers- és prózamondó versenye
műfordító
Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.