Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Műhelymunkát tartottak lektoroknak és újságíróknak

2018-05-19
15:18
2018-05-19
21:22
Forrás
Pannon RTV
Műhelymunkát szervezett lektorok és újságírók részére a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub Újvidéken. A program célja a továbbképzés és szakmai kapcsolatok építése.

Miklós Csongor, a program szervezője elmondta, a vajdasági magyar nyelvet egyszerre több idegen behatás éri, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a nyelvművelésre.

Miklós Csongor, szervező, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub, Újvidék: „Akik azt mondják, hogy a nyelvművelés nem fontos, azok elfeledkeznek arról, hogy ez nem egy természetes közeg egy olyan kisszámú kisebbség számára, mint amilyen a vajdasági magyarság. Éppen ezért örülünk neki, hogy minden vajdasági médiából tiszteletüket tették az újságírók és a kollégák, a lektorok ilyen szinten tanácskozni tudnak egymással.”

műhelymunka
nyeévművelés
Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub
Miklós Csongor

Most

21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű