Ugrás a tartalomra
Miklós Csongor beszél
Pannon RTV/Juhász Géza

Műhelymunkát tartottak lektoroknak és újságíróknak

2018-05-19
15:18
2018-05-19
21:22
Forrás
Pannon RTV
Műhelymunkát szervezett lektorok és újságírók részére a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub Újvidéken. A program célja a továbbképzés és szakmai kapcsolatok építése.

Miklós Csongor, a program szervezője elmondta, a vajdasági magyar nyelvet egyszerre több idegen behatás éri, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a nyelvművelésre.

Miklós Csongor, szervező, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub, Újvidék: „Akik azt mondják, hogy a nyelvművelés nem fontos, azok elfeledkeznek arról, hogy ez nem egy természetes közeg egy olyan kisszámú kisebbség számára, mint amilyen a vajdasági magyarság. Éppen ezért örülünk neki, hogy minden vajdasági médiából tiszteletüket tették az újságírók és a kollégák, a lektorok ilyen szinten tanácskozni tudnak egymással.”

műhelymunka
nyeévművelés
Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub
Miklós Csongor

Most

10:03, Frissítve: 10:12

Kiütötte a Bayern a Barcelonát

8 gólt kapott tegnap a Barcelona labdarúgó csapata a Bayern Münhcen elleni BL negyeddöntőben. A katalán klub ezzel fennállása egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el.
07:48, Frissítve: 07:59

Nagyboldogasszony ünnepe van

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.