Ugrás a tartalomra

Műhelymunkát tartottak lektoroknak és újságíróknak

2018.05.19
15:18
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Műhelymunkát szervezett lektorok és újságírók részére a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub Újvidéken. A program célja a továbbképzés és szakmai kapcsolatok építése.

Miklós Csongor, a program szervezője elmondta, a vajdasági magyar nyelvet egyszerre több idegen behatás éri, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a nyelvművelésre.

Miklós Csongor, szervező, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub, Újvidék: „Akik azt mondják, hogy a nyelvművelés nem fontos, azok elfeledkeznek arról, hogy ez nem egy természetes közeg egy olyan kisszámú kisebbség számára, mint amilyen a vajdasági magyarság. Éppen ezért örülünk neki, hogy minden vajdasági médiából tiszteletüket tették az újságírók és a kollégák, a lektorok ilyen szinten tanácskozni tudnak egymással.”

műhelymunka
nyeévművelés
Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub
Miklós Csongor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.