Ugrás a tartalomra
Miklós Csongor beszél
Pannon RTV/Juhász Géza

Műhelymunkát tartottak lektoroknak és újságíróknak

2018-05-19
15:18
2018-05-19
21:22
Forrás
Pannon RTV
Műhelymunkát szervezett lektorok és újságírók részére a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub Újvidéken. A program célja a továbbképzés és szakmai kapcsolatok építése.

Miklós Csongor, a program szervezője elmondta, a vajdasági magyar nyelvet egyszerre több idegen behatás éri, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a nyelvművelésre.

Miklós Csongor, szervező, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub, Újvidék: „Akik azt mondják, hogy a nyelvművelés nem fontos, azok elfeledkeznek arról, hogy ez nem egy természetes közeg egy olyan kisszámú kisebbség számára, mint amilyen a vajdasági magyarság. Éppen ezért örülünk neki, hogy minden vajdasági médiából tiszteletüket tették az újságírók és a kollégák, a lektorok ilyen szinten tanácskozni tudnak egymással.”

műhelymunka
nyeévművelés
Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub
Miklós Csongor

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.