Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Multimediális kortárs darab a KDSZ színpadán

2021.07.01
08:12
2021.07.01
17:59
Forrás
Pannon RTV
Galatea címmel multimediális színpadi alkotást láthatott tegnap este a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház közönsége. Az elektro-akusztikus darab Konstantin Stefanović doktori disszertációja a Belgrádi Művészeti Akadémián.

 A szerző elmondta, mintegy 3 évet dolgozott a librettón vagyis szövegkönyvön, mire megalkotta a multimediális kortárs darabot. A modern szerzemény vezérlő gondolata a szerelem, amely a görög mítoszok egyik történetéből táplálkozik, Pügmalión meséjét igyekszik a mai kor világába átvetíteni. Pügmalión a szobrász beleszeret saját szobrába, melyet elefántcsontból faragott. Így Aphrodité ünnepén arra kéri az istennőt, hogy keltse életere szerelmét. Aphrodité ezt a kérést teljesíti a fülig szerelmes Pügmaliónnak.

Az alkotó a darabbal kapcsolatban kiemelte: „Ez, az ideális társunk valamilyen fajta felkutatása. Azonban, én ezt inkább szükségletként értelmezem, azért hogy az életünk bizonyos pillanatában újrakezdhessük azt. Valamilyen módon felül tudjunk kerekedni a hibáinkon és baklövéseinken, és megpróbáljunk tovább lépni, hogy valamilyen módon újjá születhessünk.”

Kosztolányi Dezső Színház
Konstantin Stefanović

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű