Ugrás a tartalomra

Multimediális kortárs darab a KDSZ színpadán

2021.07.01
08:12
2021.07.01
17:59
Forrás
Pannon RTV
Galatea címmel multimediális színpadi alkotást láthatott tegnap este a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház közönsége. Az elektro-akusztikus darab Konstantin Stefanović doktori disszertációja a Belgrádi Művészeti Akadémián.

 A szerző elmondta, mintegy 3 évet dolgozott a librettón vagyis szövegkönyvön, mire megalkotta a multimediális kortárs darabot. A modern szerzemény vezérlő gondolata a szerelem, amely a görög mítoszok egyik történetéből táplálkozik, Pügmalión meséjét igyekszik a mai kor világába átvetíteni. Pügmalión a szobrász beleszeret saját szobrába, melyet elefántcsontból faragott. Így Aphrodité ünnepén arra kéri az istennőt, hogy keltse életere szerelmét. Aphrodité ezt a kérést teljesíti a fülig szerelmes Pügmaliónnak.

Az alkotó a darabbal kapcsolatban kiemelte: „Ez, az ideális társunk valamilyen fajta felkutatása. Azonban, én ezt inkább szükségletként értelmezem, azért hogy az életünk bizonyos pillanatában újrakezdhessük azt. Valamilyen módon felül tudjunk kerekedni a hibáinkon és baklövéseinken, és megpróbáljunk tovább lépni, hogy valamilyen módon újjá születhessünk.”

Kosztolányi Dezső Színház
Konstantin Stefanović

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű