Ugrás a tartalomra

Multimediális megemlékezéssel ünnepelték a Zöldhajú lány évfordulóját

2021.11.20
07:55
2021.11.20
17:31
Forrás
Pannon RTV
Multimediális megemlékezést tartottak Szabadkán a Jadran színpadon a Zöld hajú lány című rockopera bemutatójának 40 éves évfordulója alkalmából. A visszaemlékező műsorban az előadás egykori színészei közül is felléptek néhányan.

A Zöld hajú lány negyven évvel ezelőtt bejárta az országot, több fesztiválon is jelen volt. Az előadás akkor rekordnézettséget produkált. Az előadás zenéje hanglemezen is megjelent.

Lengyel Gábor zeneszerző: „Visszajöttek az emlékek, rengeteg fiatal színész, aki többet már nincs köztünk, és ettől egy kicsit szomorú volt, de tetszett benne, hogy a rock 'n' roll mégis jó és a mai napig is aktuális.”

A megemlékező esten levetítették az egykori előadást, majd néhányan a szereplők közül újra énekelték az ismert betétdalokat.

 Nomád Földi László színész: „Én ma színészként utoljára megpróbáltam egy régi nosztalgiát feleleveníteni és jól éreztem magam, örülök, hogy itt lehettem.”

Jónás Gabriellának negyven évvel ezelőtt ez az előadás hozta meg az átütő sikert.

„Ez a szerep hozta meg azt, hogy olyanok is megismertek és köszöntek az utcán, akik korábban nem. Ezt nemcsak Vajdaság magyar ajkú közönsége nézte meg, hanem mindenki, aki élt és mozgott és szerette a zenét. Szerb fiatalemberek rám mosolyogtak és köszöntek és gratuláltak még sok sok évvel később is.”

Az esten az Újvidéki Művészeti Akadémia harmadévesei új hangszerelésben, új koreográfiával részleteket adtak elő az előadásból. A rockoperát anno Vicsek Károly rendezte.

Zöldhajú lány
multimedilis megemlékezés
Lengyel Gábor
Jadran Színpad

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű