Ugrás a tartalomra

Münchausennel rajtolt a monodráma fesztivál Óbecsén

2021.12.02
17:13
2021.12.02
19:46
Forrás
Pannon RTV
Szerda este elkezdődött Óbecsén a 9. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. A rendezvényt, amelyen négy nap alatt hat előadást láthat a közönség, Vojislav Brajović belgrádi színész nyitotta meg a Városi Színházban.

Az Óbecsei Monodráma Fesztivál első produkciója Vilim Matula horvát színész Münchausen című előadása volt. Előtte a rendezvényt Vojislav Brajović belgrádi színész nyitotta meg a Városi Színházban. Ő maga soha nem próbálkozott monodrámával. „Nagyon nehéz műfaj, de ha sikerül, akkor önök, a nézők az előadás részeivé válnak. A színész egyedül van, egész színházat csinál, ő játszik el minden viszonyt, minden helyzetet.”

Az óbecseiek immár kilencedik alkalommal élvezhetik a régió legjobb monodrámáit a Városi Színházban. Jelena Brankov Čerevicki, Óbecse: „Évek óta járok erre a fesztiválra, nagyon örülök neki, mert ilyenkor lehetőségem van 4-5 napon át élvezni a színházat. A fesztivál minden évben jobb, és amit ezek a színészek művelnek, az egyszerűen hihetetlen.”

Vojislav Brajovićtyal a megnyitó előtt el is beszélgethetett a közönség, aki sokat mesélt az életéről és a szakmájáról. Zdravko Petrović, igazgató, Városi Színház, Óbecse: „Az embereknek ritkán van arra lehetőségük, hogy közelről is megismerjenek olyan nagy művészeket, mint Voja Brajović és mások, akiket épp az ilyen beszélgetések során lehet megismerni. Mi őket a színpadról ismerjük, és ritkán hallhatjuk az ő élettörténetüket.”

Az idei fesztiválra 27 nevezés érkezett Szerbiából és Horvátországból. Négy nap alatt hat előadást láthat a közönség. A fesztivál egyetlen magyar produkciója, Béres Márta One Girl Show-ja pénteken 16 órakor lesz műsoron.

Münchausen
monodráma
fesztivál
színház
Be:femon
Vojislav Brajović
Zdravko Petrović
Jelena Brankov Čerevicki

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.