Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

A művészet a kulisszák mögött

2022.05.19
21:07
2022.05.20
16:55
Forrás
Pannon RTV
Új beszélgetés-sorozatot indított a szabadkai Kortárs Galéria.

A művészet a kulisszák mögött című ciklus első estjén Jerko Denegri művészettörténésszel a kurátori hivatásról beszélgettek. A belgrádi Kortárs Művészeti Múzeum egykori kurátora sok elismert művésszel dolgozott együtt és számos jelentős kiállítás szerzőjeként jegyzik.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Dr. Jerko Denegri, művészettörténész: „Rá kell érezni arra, amikor az új tehetségek, a művészi egyéniségek, akik még fiatalok és pályájuk elején vannak, és akik még kutatják a saját kifejezésmódjukat, egyszer majd továbbfejlődnek, ezt a kurátornak előre kell látnia. Nemcsak az a fontos, ami már befejeződött, hanem vizionálnia kell egy művész jövőjét is, egy jövőbeni irányt és fel kell őt karolnia a megfelelő időben és a megfelelő helyen.”

Kortárs Galéria
Jerko Denegri

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű