Ugrás a tartalomra
A műsorvezető üdvözli a vendégeket
Info TV

Művészeti Karaván érkezett Magyarkanizsára

2018-05-16
09:53
2018-05-16
17:20
Forrás
Pannon RTV
Szlovéniából érkezett magyar művészek mutatták be munkásságukat és meséltek a muravidéki művészeti lehetőségekről kedden este Magyarkanizsán.

Két művész mutatkozott be a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban a Művészeti Karaván elnevezésű program keretében. Bence Lajos költő, publicista és irodalmár, valamint Stampah Miha fiatal alkotó ismertette a jelenlevőkkel a muravidéki filmes művészetet. Stampah Miha, producens, Lendva, Szlovénia: „Lelkes amatőrként csinálom a filmes műfajt, méghozzá Horvát Áron rendező szervezőjeként, segítőjeként, ötletadójaként, és a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet által jutottam most ide Magyarkanizsára, és itt van szerencsém bemutatni ezeket a rövidfilmeket, melyeket az elmúlt három, négy évben alkottunk Áronnal.”

Stampah Miha filmes beszél

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által szervezett eseményen az érdeklődők kötetlen beszélgetés útján ismerhették meg a művészeket, akikkel Virág Kiss Anita beszélgetett. Elmondása szerint az áprilisi Irodalmi Karaván mintájára hozták létre ezt a rendezvénysorozatot.

Bence Lajos költő beszél

Virág Kiss Anita, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Ez nem először van itt Vajdaságban. A célja talán a régiók közötti átjárhatóság, illetve, hogy a régiók megismerjék egymást egy kicsit jobban, a művészeti életet, az irodalmi életet, illetve, hogy egymás programjait tudjuk bővíteni, tehát bemutatkozási lehetőséget nyújt a vendégeinknek.”

Bence Lajos könyveit nézegeti két néni

A Művészeti Karaván két nap alatt három helyszínen volt megtekinthető. Muzslyán, Magyarkanizsán és párhuzamosan Törökkanizsán ismerhették meg a mura- és felvidéki művészeket az érdeklődők.

Magyarkanizsa
Művészeti Karaván
muravidéki
Bence Lajos
Stampah Miha

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.