Ugrás a tartalomra
A műsorvezető üdvözli a vendégeket
Info TV

Művészeti Karaván érkezett Magyarkanizsára

2018-05-16
09:53
2018-05-16
17:20
Forrás
Pannon RTV
Szlovéniából érkezett magyar művészek mutatták be munkásságukat és meséltek a muravidéki művészeti lehetőségekről kedden este Magyarkanizsán.

Két művész mutatkozott be a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban a Művészeti Karaván elnevezésű program keretében. Bence Lajos költő, publicista és irodalmár, valamint Stampah Miha fiatal alkotó ismertette a jelenlevőkkel a muravidéki filmes művészetet. Stampah Miha, producens, Lendva, Szlovénia: „Lelkes amatőrként csinálom a filmes műfajt, méghozzá Horvát Áron rendező szervezőjeként, segítőjeként, ötletadójaként, és a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet által jutottam most ide Magyarkanizsára, és itt van szerencsém bemutatni ezeket a rövidfilmeket, melyeket az elmúlt három, négy évben alkottunk Áronnal.”

Stampah Miha filmes beszél

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által szervezett eseményen az érdeklődők kötetlen beszélgetés útján ismerhették meg a művészeket, akikkel Virág Kiss Anita beszélgetett. Elmondása szerint az áprilisi Irodalmi Karaván mintájára hozták létre ezt a rendezvénysorozatot.

Bence Lajos költő beszél

Virág Kiss Anita, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Ez nem először van itt Vajdaságban. A célja talán a régiók közötti átjárhatóság, illetve, hogy a régiók megismerjék egymást egy kicsit jobban, a művészeti életet, az irodalmi életet, illetve, hogy egymás programjait tudjuk bővíteni, tehát bemutatkozási lehetőséget nyújt a vendégeinknek.”

Bence Lajos könyveit nézegeti két néni

A Művészeti Karaván két nap alatt három helyszínen volt megtekinthető. Muzslyán, Magyarkanizsán és párhuzamosan Törökkanizsán ismerhették meg a mura- és felvidéki művészeket az érdeklődők.

Magyarkanizsa
Művészeti Karaván
muravidéki
Bence Lajos
Stampah Miha

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.