Ugrás a tartalomra
A műsorvezető üdvözli a vendégeket
Info TV

Művészeti Karaván érkezett Magyarkanizsára

2018-05-16
09:53
2018-05-16
17:20
Forrás
Pannon RTV
Szlovéniából érkezett magyar művészek mutatták be munkásságukat és meséltek a muravidéki művészeti lehetőségekről kedden este Magyarkanizsán.

Két művész mutatkozott be a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban a Művészeti Karaván elnevezésű program keretében. Bence Lajos költő, publicista és irodalmár, valamint Stampah Miha fiatal alkotó ismertette a jelenlevőkkel a muravidéki filmes művészetet. Stampah Miha, producens, Lendva, Szlovénia: „Lelkes amatőrként csinálom a filmes műfajt, méghozzá Horvát Áron rendező szervezőjeként, segítőjeként, ötletadójaként, és a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet által jutottam most ide Magyarkanizsára, és itt van szerencsém bemutatni ezeket a rövidfilmeket, melyeket az elmúlt három, négy évben alkottunk Áronnal.”

Stampah Miha filmes beszél

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által szervezett eseményen az érdeklődők kötetlen beszélgetés útján ismerhették meg a művészeket, akikkel Virág Kiss Anita beszélgetett. Elmondása szerint az áprilisi Irodalmi Karaván mintájára hozták létre ezt a rendezvénysorozatot.

Bence Lajos költő beszél

Virág Kiss Anita, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Ez nem először van itt Vajdaságban. A célja talán a régiók közötti átjárhatóság, illetve, hogy a régiók megismerjék egymást egy kicsit jobban, a művészeti életet, az irodalmi életet, illetve, hogy egymás programjait tudjuk bővíteni, tehát bemutatkozási lehetőséget nyújt a vendégeinknek.”

Bence Lajos könyveit nézegeti két néni

A Művészeti Karaván két nap alatt három helyszínen volt megtekinthető. Muzslyán, Magyarkanizsán és párhuzamosan Törökkanizsán ismerhették meg a mura- és felvidéki művészeket az érdeklődők.

Magyarkanizsa
Művészeti Karaván
muravidéki
Bence Lajos
Stampah Miha

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.