Ugrás a tartalomra
A műsorvezető üdvözli a vendégeket
Info TV

Művészeti Karaván érkezett Magyarkanizsára

2018-05-16
09:53
2018-05-16
17:20
Forrás
Pannon RTV
Szlovéniából érkezett magyar művészek mutatták be munkásságukat és meséltek a muravidéki művészeti lehetőségekről kedden este Magyarkanizsán.

Két művész mutatkozott be a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban a Művészeti Karaván elnevezésű program keretében. Bence Lajos költő, publicista és irodalmár, valamint Stampah Miha fiatal alkotó ismertette a jelenlevőkkel a muravidéki filmes művészetet. Stampah Miha, producens, Lendva, Szlovénia: „Lelkes amatőrként csinálom a filmes műfajt, méghozzá Horvát Áron rendező szervezőjeként, segítőjeként, ötletadójaként, és a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet által jutottam most ide Magyarkanizsára, és itt van szerencsém bemutatni ezeket a rövidfilmeket, melyeket az elmúlt három, négy évben alkottunk Áronnal.”

Stampah Miha filmes beszél

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által szervezett eseményen az érdeklődők kötetlen beszélgetés útján ismerhették meg a művészeket, akikkel Virág Kiss Anita beszélgetett. Elmondása szerint az áprilisi Irodalmi Karaván mintájára hozták létre ezt a rendezvénysorozatot.

Bence Lajos költő beszél

Virág Kiss Anita, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Ez nem először van itt Vajdaságban. A célja talán a régiók közötti átjárhatóság, illetve, hogy a régiók megismerjék egymást egy kicsit jobban, a művészeti életet, az irodalmi életet, illetve, hogy egymás programjait tudjuk bővíteni, tehát bemutatkozási lehetőséget nyújt a vendégeinknek.”

Bence Lajos könyveit nézegeti két néni

A Művészeti Karaván két nap alatt három helyszínen volt megtekinthető. Muzslyán, Magyarkanizsán és párhuzamosan Törökkanizsán ismerhették meg a mura- és felvidéki művészeket az érdeklődők.

Magyarkanizsa
Művészeti Karaván
muravidéki
Bence Lajos
Stampah Miha

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.