Ugrás a tartalomra

Művészi falikárpitok az óbecsei Városi Múzeum falain

2018.11.07
09:25
2018.11.07
19:29
Forrás
Pannon RTV
Textilművészeti kiállítás nyílt tegnap este az óbecsei Városi Múzeumban. Az alkotásokkal a Boško Petrović Művésztelep textilművészeinek 20 éves munkásságába nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

Művészi falikárpitok díszítik az óbecsei Városi Múzeum falait. Az alkotásokat a Boško Petrović Művésztelep alkotói készítették.

Sípos Tibor, Óbecse: „Én festészettel foglalkozom, de ez nem áll távol tőlem. Érdekes volna talán a saját képeimet is egy ilyen kivitelben meglátnom.”

Holló Katalin, Óbecse: „Mikor végignéztem ötöt, hatot, akkor elállt a szavam és a lélegzetem is, hogy mennyit kellett dolgozni azoknak az egyéneknek, akik ezeket megcsinálták. Itt hónapokat kellett szőni, hogy ezeket a gyönyörű szőnyegeket megcsinálják.”

A Boško Petrović Művésztelep az idén lett 20 éves, és ezt a jubileumot először Óbecsén ünneplik. A kiállításon nemzetközi alkotók különböző technikákkal készült műveit állították ki.

Zoran Bulatović, igazgató, Atelje 61: „A gyűjtemény szépsége a változatosságában rejlik. Ahogy láthatják, a hagyományos méretű falikárpitok rendhagyó formákban készültek el, a gyapjú mellett más agyagokat is használtak, és térbeli, 3D modellek is készültek.”

A tárlatot december 6-áig tekinthetik meg az érdeklődők az óbecsei Városi Múzeumban.

Óbecse
textilművész
Boško Petrović Művésztelep

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.