Ugrás a tartalomra

Nagy sikerrel mutatta be új darabját a Színes Szilánkok Diákszínpad

2019.06.03
07:54
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Mátyás király és a kolozsvári bíró történetét vitték színre az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad csapatának legfiatalabbjai. A darabot Német Attila és Pongó Gábor állította színpadra.

Az előadást az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagytermében mutatták be vasárnap délután.

A darab új, modern megközelítésből mutatja be az álruhában járó, igazságot szolgáltató uralkodó és a kegyetlen kolozsvári bíró történetét. Az előadásban játszó gyerekek igazi élményként élték meg a munkafolyamatot.

Repstok Dóra, szereplő: „Nekem azért tetszett, mert sok jelenetem volt. A próbákon is élveztük és az előadás közben is nagyon jó érzés volt szerepelni. Olyan volt, mint a játszás.”

Szántó Róbert, szereplő: „Az eleje, amikor harcoltunk az nagyon jó volt, meg a vége.”

A darabban a jelenkori gyerekkor jellegzetességei is teret kapnak, miközben maga a mese egy mobiltelefonos videójátékot idézve zajlik a színpadon. Német Attila, rendező: „Főleg ötletekből, beszélgetésekből, mesemondásokból, barátkozásokból született valójában ez a jelenetsorozat.”

A produkció szerves részét képezi egy 15 perces kisfilm is, amelyet a szereplők 5 óra alatt vettek fel az újvidéki József Attila Általános Iskolában. Figura Terézia, a Színes Szilánkok Diákszínpad vezetője: „Ők annyira összekapták magukat, akarták ezt az előadást, szerették volna a sikerélményt, hogy nekünk tényleg már csak azokat az aprókat kellett hozzátennünk. Ez az övék, az ő munkájuk. Tehát mi csak azért vagyunk itt, hogy irányítsuk őket, határokat hozzunk és valahol korlátokat szabjunk abban, mennyit visel el egy színpad, egy jelenet.”

A darabot várhatóan ősszel tekinthetik meg újra az érdeklődők az Újvidéki Színházban.

Színes Szilánkok Diákszínpad
Mátyás király
Figura Terézia
Német Attila

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.