Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Nagy sikerrel mutatta be új darabját a Színes Szilánkok Diákszínpad

2019.06.03
07:54
2019.06.03
17:33
Forrás
Pannon RTV
Mátyás király és a kolozsvári bíró történetét vitték színre az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad csapatának legfiatalabbjai. A darabot Német Attila és Pongó Gábor állította színpadra.

Az előadást az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagytermében mutatták be vasárnap délután.

Pannon RTV/Nino Gualtieri

A darab új, modern megközelítésből mutatja be az álruhában járó, igazságot szolgáltató uralkodó és a kegyetlen kolozsvári bíró történetét. Az előadásban játszó gyerekek igazi élményként élték meg a munkafolyamatot.

Repstok Dóra, szereplő: „Nekem azért tetszett, mert sok jelenetem volt. A próbákon is élveztük és az előadás közben is nagyon jó érzés volt szerepelni. Olyan volt, mint a játszás.”

Szántó Róbert, szereplő: „Az eleje, amikor harcoltunk az nagyon jó volt, meg a vége.”

Pannon RTV/Nino Gualtieri

A darabban a jelenkori gyerekkor jellegzetességei is teret kapnak, miközben maga a mese egy mobiltelefonos videójátékot idézve zajlik a színpadon. Német Attila, rendező: „Főleg ötletekből, beszélgetésekből, mesemondásokból, barátkozásokból született valójában ez a jelenetsorozat.”

Pannon RTV/Nino Gualtieri

A produkció szerves részét képezi egy 15 perces kisfilm is, amelyet a szereplők 5 óra alatt vettek fel az újvidéki József Attila Általános Iskolában. Figura Terézia, a Színes Szilánkok Diákszínpad vezetője: „Ők annyira összekapták magukat, akarták ezt az előadást, szerették volna a sikerélményt, hogy nekünk tényleg már csak azokat az aprókat kellett hozzátennünk. Ez az övék, az ő munkájuk. Tehát mi csak azért vagyunk itt, hogy irányítsuk őket, határokat hozzunk és valahol korlátokat szabjunk abban, mennyit visel el egy színpad, egy jelenet.”

Pannon RTV/Nino Gualtieri

A darabot várhatóan ősszel tekinthetik meg újra az érdeklődők az Újvidéki Színházban.

Színes Szilánkok Diákszínpad
Mátyás király
Figura Terézia
Német Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.