Ugrás a tartalomra

Nagy sikert aratott Marko Čudić könyvbemutatója Zentán

2019.03.23
09:58
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Marko Čudić műfordító és tanulmányíró legújabb könyvét a zentai Alkotóházban. Az Áthangolódások című tanulmánykötet esszéket és kritikákat is tartalmaz.

A szerző a műfordítás nehézségeiről ír olvasmányos stílusával.

Marko Čudić, szerző: „Véletlenül jött ez a cím, sokáig gondolkodtam, de aztán maga a cím véletlenül jött. Mert valamikor nem túl sikeresen hegedültem is, nem voltam túl tehetséges. Egyébként nagyon szeretem a zenét, és valahogy megpróbáltam így megfogni, mert úgy érzem, hogyha vannak mindenféle stimmek, vagy hangolások, Krasznahorkai segített ebben a wermaster harmóniában, hogy például minden nyelven másként kell előadni a dolgokat, más regiszterben. Nem csak más nyelven, tehát nem más kódban, hanem más regiszterben, néha még a ritmus egy picit megváltozik. Ilyen értelemben Áthangolódások.”

Zenta
könyvbemutató
Marko Cudic

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.