Ugrás a tartalomra

Nagy sikerű koncertet adott az óbecsei Beusz Városi Zenekar Csókán

2023.01.13
07:45
2023.01.13
15:50
Forrás
Pannon RTV
Nagy sikerű koncerttel kedveskedett a csókai közönségnek a pravoszláv karácsony és újév alkalmából az óbecsei Beusz Városi Zenekar.

A mintegy kétórás zenekari előadásban magyar, szerb és angol nyelvű örökzöld slágerek is felcsendültek a már jól ismert tamburazene mellett.

Az óbecsei Beusz Városi Zenekar Silaški Miroslav kezdeményezésére alakult még 2018-ban, és jelenleg mintegy 30 óbecsei muzsikust, zenekedvelő tagot számlál. Közöttük éppúgy megtalálhatóak orvosok, egyetemisták, vállalati alkalmazottak, mint tisztviselők és nyugdíjasok, 7-től a 77 éves korig.

Snežana Radovanov, énekes, Beusz Városi Zenekar, Óbecse: „A zenekar 2018 áprilisában kezdte meg a munkát azzal a céllal, hogy megőrizze és továbbra is ápolja a zenei kultúrát és különböző zenei irányzatok tradícióját, a tamburamuzsikától kezdve a népzenén át, az örökzöld, a szórakoztató és pop zenéig. Bár nehéz idők járnak, mégis találkozunk a próbákon, mert mindannyian szeretjük a zenét és a célunk, hogy megmutassuk a fiataloknak, hogy mindig van idő a jó dolgokra és a kor semmit sem jelent, ha valamit nagyon szeretünk.”

A szervező Csóka Művelődési és Oktatási Központ fontosnak tartja, hogy a nézők, a hozzájuk ellátogatók mindig érezzék azt a melegséget és szeretetet, amelyet folyamatosan igyekeznek sugározni feléjük, emelte ki Kobrehel Éva, a központ igazgatója.

„Évekre visszamenőleg már hagyományszerűen ünnepeljük úgy a katolikus karácsonyt, mint a pravoszláv karácsonyt. Mivel a katolikus karácsonykor a Szabadkai Zeneiskola tette szebbé esténket, a pravoszláv karácsonyra más jellegű koncertet választottunk, így került idén a választás a Beusz óbecsei városi zenekarra.”

Már január folyamán több rendezvénnyel igyekszik kedveskedni a helyieknek és a településre látogatóknak a Csóka Oktatási és Művelődési Központ, ilyen egyebek között a Magyar Kultúra napja alkalmából megszervezésre kerülő rendezvény január 19-én.

Beusz Városi Zenekar
koncert
Csóka
Csóka Művelődési és Oktatási Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.