Ugrás a tartalomra

Nagybecskerek krónikása

2022.08.09
12:12
2022.08.09
17:29
Forrás
Pannon RTV
Fotókiállítás nyílt a nagybecskereki Városi Népmúzeumban. A hetven fénykép Ivan Pančić nyugalmazott fotós hatvanévnyi munkáját foglalja össze.

Ivan Pančić immár hatvan éve krónikása Nagybecskereknek és környékének. Nagybecskerek Város 2021-ben Októberi díjban részesítette sportfotójáért, a muzslyai réten készült alkotása pedig bekerült a National Geographic tíz legszebb lepkéről készült fényképgyűjteménye közé.

„A legjobban szeretem fényképezni a várost, a sportot, a természetet, a lepkéket, a rovarokat, a színházat is szeretem, Bánátot meg Vajdaságot is."

Kétszáz fotó közül választották ki azt a hetvenet, amely bekerült a tárlatba. Anyagiak híján a közönség nem láthat többet, és sajnos katalógus sem készült a kiállításról.

Jovan Njegović – Drndak, a nagybecskereki Fotós Dokumentumközpont elnöke: „Remélem, hogy ez a kiállítás a koronája a munkának, illetve a lenyomata annak, amit Ivan Pančić hagyott a városunkon, de egyúttal biztatás más művészeknek is arra, hogy fényképeiket közzétegyék és megőrizzék, illetve fotóikkal hozzájáruljanak városunk történelmének dokumentálásához."

A kiállítás hétfő esti megnyitójára eljöttek a szerző kollégái is.

Vladeta Milojević, nyugalmazott fotós: „Minden elismerésem az övé, hiszen megtöltötte a múzeumot. Látszik, hogy szorgalmas volt, nincs semmilyen megjegyzésem. Be van mutatva minden, amit lefotózott életének hatvan évében."

A fotókiállítást szeptember közepéig lehet megtekinteni a nagybecskereki Városi Népmúzeumban.

Ivan Pančić
Nagybecskerek
fotókiállítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.