Ugrás a tartalomra
Nagybecskereki szinház
Pannon RTV/Lukács Attila

Nagybecskereken tartják a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválját

2018-03-12
18:30
2018-03-12
18:59
Forrás
Pannon RTV
Az április 23–a és 29-e között sorra kerülő rendezvényt a Tartományi Kormány és Nagybecskerek önkormányzata is támogatja. Az esemény részleteit a szervezők ismertették Újvidéken.

Nagybecskerek egy hétig Vajdaság kulturális központja lesz – jelentette ki Ivan Francuski, a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiváljának egyik főszervezője, és elmondta: „Sikeresen megpályáztuk, hogy a fesztivál házigazdái lehessünk. Úgy gondolom, hogy a következő öt évben mi adhatunk majd otthont ennek a rendezvénynek. Legalábbis így terveztük, és már az eszközöket, illetve a támogatókat is biztosítottuk.”

Nagybecskerek

Goran Ibrajter, a fesztivál szelektora 45 új vajdasági előadás közül válogatta össze az idei programot. A szemlén 5 gyermekelőadás és 7 felnőtteknek szóló darab mérettetik meg a díjakért. Goran Ibrajter, a fesztivál szelektora: „A kiválasztott előadások műfajai változatosak. A szerbiai és a külföldi klasszikusokat, illetve idevalósi és külföldi kortárs szerzők műveit is láthatja majd a közönség.”

Az idei fesztiválon a szervezők azokat az előadásokat helyezték előtérbe, amelyekben a színészek teljes mértékben meg tudják mutatni tudásukat és tehetségüket – mondta Venczel Valentin, a Vajdasági Hivatásos Színházak Egyesületének elnöke.

Venczel Valentin

Venczel Valentin, elnök, Vajdasági Hivatásos Színházak Egyesülete: „A következő, 68. fesztivál igazából a színészt visszahozza a közönséghez, illetve a színészt helyezi a színpadi cselekmény középpontjába. Amellett pedig, hogy a színészt visszahozta a közönségének, ezzel visszahozta magához a színház művészetéhez is.”

Sajtótájékoztató

A fesztiválon egyebek között az Újvidéki Színház, a Szerb Nemzeti Színház, a Szabadkai Népszínház, a Szabadkai Gyermekszínház, valamint a Zombori Nemzeti Színház előadásait is megtekintheti a közönség.

Nagybecskerek
vajdasági
hivatásos színház
fesztivál

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.