Ugrás a tartalomra
Nagybecskereki szinház
Pannon RTV/Lukács Attila

Nagybecskereken tartják a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválját

2018-03-12
18:30
2018-03-12
18:59
Forrás
Pannon RTV
Az április 23–a és 29-e között sorra kerülő rendezvényt a Tartományi Kormány és Nagybecskerek önkormányzata is támogatja. Az esemény részleteit a szervezők ismertették Újvidéken.

Nagybecskerek egy hétig Vajdaság kulturális központja lesz – jelentette ki Ivan Francuski, a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiváljának egyik főszervezője, és elmondta: „Sikeresen megpályáztuk, hogy a fesztivál házigazdái lehessünk. Úgy gondolom, hogy a következő öt évben mi adhatunk majd otthont ennek a rendezvénynek. Legalábbis így terveztük, és már az eszközöket, illetve a támogatókat is biztosítottuk.”

Nagybecskerek

Goran Ibrajter, a fesztivál szelektora 45 új vajdasági előadás közül válogatta össze az idei programot. A szemlén 5 gyermekelőadás és 7 felnőtteknek szóló darab mérettetik meg a díjakért. Goran Ibrajter, a fesztivál szelektora: „A kiválasztott előadások műfajai változatosak. A szerbiai és a külföldi klasszikusokat, illetve idevalósi és külföldi kortárs szerzők műveit is láthatja majd a közönség.”

Az idei fesztiválon a szervezők azokat az előadásokat helyezték előtérbe, amelyekben a színészek teljes mértékben meg tudják mutatni tudásukat és tehetségüket – mondta Venczel Valentin, a Vajdasági Hivatásos Színházak Egyesületének elnöke.

Venczel Valentin

Venczel Valentin, elnök, Vajdasági Hivatásos Színházak Egyesülete: „A következő, 68. fesztivál igazából a színészt visszahozza a közönséghez, illetve a színészt helyezi a színpadi cselekmény középpontjába. Amellett pedig, hogy a színészt visszahozta a közönségének, ezzel visszahozta magához a színház művészetéhez is.”

Sajtótájékoztató

A fesztiválon egyebek között az Újvidéki Színház, a Szerb Nemzeti Színház, a Szabadkai Népszínház, a Szabadkai Gyermekszínház, valamint a Zombori Nemzeti Színház előadásait is megtekintheti a közönség.

Nagybecskerek
vajdasági
hivatásos színház
fesztivál

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.