Ugrás a tartalomra
Nagybecskereki szinház
Pannon RTV/Lukács Attila

Nagybecskereken tartják a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválját

2018-03-12
18:30
2018-03-12
18:59
Forrás
Pannon RTV
Az április 23–a és 29-e között sorra kerülő rendezvényt a Tartományi Kormány és Nagybecskerek önkormányzata is támogatja. Az esemény részleteit a szervezők ismertették Újvidéken.

Nagybecskerek egy hétig Vajdaság kulturális központja lesz – jelentette ki Ivan Francuski, a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiváljának egyik főszervezője, és elmondta: „Sikeresen megpályáztuk, hogy a fesztivál házigazdái lehessünk. Úgy gondolom, hogy a következő öt évben mi adhatunk majd otthont ennek a rendezvénynek. Legalábbis így terveztük, és már az eszközöket, illetve a támogatókat is biztosítottuk.”

Nagybecskerek

Goran Ibrajter, a fesztivál szelektora 45 új vajdasági előadás közül válogatta össze az idei programot. A szemlén 5 gyermekelőadás és 7 felnőtteknek szóló darab mérettetik meg a díjakért. Goran Ibrajter, a fesztivál szelektora: „A kiválasztott előadások műfajai változatosak. A szerbiai és a külföldi klasszikusokat, illetve idevalósi és külföldi kortárs szerzők műveit is láthatja majd a közönség.”

Az idei fesztiválon a szervezők azokat az előadásokat helyezték előtérbe, amelyekben a színészek teljes mértékben meg tudják mutatni tudásukat és tehetségüket – mondta Venczel Valentin, a Vajdasági Hivatásos Színházak Egyesületének elnöke.

Venczel Valentin

Venczel Valentin, elnök, Vajdasági Hivatásos Színházak Egyesülete: „A következő, 68. fesztivál igazából a színészt visszahozza a közönséghez, illetve a színészt helyezi a színpadi cselekmény középpontjába. Amellett pedig, hogy a színészt visszahozta a közönségének, ezzel visszahozta magához a színház művészetéhez is.”

Sajtótájékoztató

A fesztiválon egyebek között az Újvidéki Színház, a Szerb Nemzeti Színház, a Szabadkai Népszínház, a Szabadkai Gyermekszínház, valamint a Zombori Nemzeti Színház előadásait is megtekintheti a közönség.

Nagybecskerek
vajdasági
hivatásos színház
fesztivál

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.