Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Nagykorúvá vált a királyhalmi Rhythmical táncklub

2020-06-29
07:34
2020-06-29
16:56
Forrás
Pannon RTV
A nagy érdeklődés miatt a közelmúltban bővült a csoport is. Tavaly ősz óta már Palicson is tartanak táncórákat.

18. születésnapját ünnepelte vasárnap a királyhalmi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület modern tánc szakköre. A Rhythmical táncklub tagjai több mint húsz koreográfiát mutattak be a helyi művelődési házban.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A hatéves Horvát Militicsi Sztella újnak számít a csoportban, ez volt az első fellépése. „Elzás tánc lesz, én még most kezdtem és ez lesz az első fotóm. Ez lesz az első fellépés is. Nagyon tetszik, mert a torna is nagyon jó meg a tánc is.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Sanela és Dominika már csaknem tíz éve együtt táncolnak, sőt már koreográfiákat is készítenek a kisebbeknek. Arról meséltek, hogy miért kezdtek el táncolni, és hogy mivel készültek az évfordulóra.

Engi Dominika: „Nyolc éve vagyok az RDC tagja, és azért táncolok, mert itt tudok legjobban kibontakozni és szabad lenni.”
Horvat Sanela: „Ma egy duóban leszünk, két csoportos, én egy szólót is táncolok, meg csináltunk közös koreográfiákat a kicsiknek.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az elmúlt 18 évben számos helyre eljutott a tánccsoport külföldön és belföldön egyaránt - mondta Varga Zsuzsanna. A táncoktató arról is beszélt, hogy mennyit gyakorolnak egy héten. Varga Zsuzsanna, táncoktató, Rhythmical Dance Club, Királyhalom: „Minden csoportnak heti két órája van. Jelenleg hat csoporttal dolgozom. Itt, Királyhalmon néggyel és Palicson kettővel. Most fognak ők először bemutatkozni, nekik ez lesz az első évadjuk. Ők is a Rhythmical Dance Clubhoz tartoznak. Ilyenkor az évzárón bemutatjuk az egész évi aktuális munkánkat, amit egész évben csináltunk.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A rendezvényen vendégfellépők is voltak. A szabadkai The Spark zenekar mellett fellépett az adai Juhász Tamás világbajnok táncos is, aki mozdulataival elkápráztatta a közönséget.

tánc
Királyhalom
Rhythmical
táncklub

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:41

Az ájtatos manó agresszívabb, mint gondoltuk

A női imádkozó sáskák híresek arról, sokszor megeszik párjukat, miután párosodtak vele. A kutatók azonban nemrégiben kiderítették, hogy a hímek nem mindig játszanak alárendelt szerepet ezen rovarok találkozásakor.
12:54, Frissítve: 13:00

Egyenruháknak örülhettek a törökfalui kis tűzoltók

Az adai Duga civil szervezet több éve végzi segítő munkáját a községben. A németországi Csilla von Boeselager Alapítvány képviseletében most a Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület fiataljait örvendeztették meg egyenruhákkal.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.