Ugrás a tartalomra

Nagykorúvá vált a királyhalmi Rhythmical táncklub

2020.06.29
07:34
2020.06.29
16:56
Forrás
Pannon RTV
A nagy érdeklődés miatt a közelmúltban bővült a csoport is. Tavaly ősz óta már Palicson is tartanak táncórákat.

18. születésnapját ünnepelte vasárnap a királyhalmi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület modern tánc szakköre. A Rhythmical táncklub tagjai több mint húsz koreográfiát mutattak be a helyi művelődési házban.

A hatéves Horvát Militicsi Sztella újnak számít a csoportban, ez volt az első fellépése. „Elzás tánc lesz, én még most kezdtem és ez lesz az első fotóm. Ez lesz az első fellépés is. Nagyon tetszik, mert a torna is nagyon jó meg a tánc is.”

Sanela és Dominika már csaknem tíz éve együtt táncolnak, sőt már koreográfiákat is készítenek a kisebbeknek. Arról meséltek, hogy miért kezdtek el táncolni, és hogy mivel készültek az évfordulóra.

Engi Dominika: „Nyolc éve vagyok az RDC tagja, és azért táncolok, mert itt tudok legjobban kibontakozni és szabad lenni.”
Horvat Sanela: „Ma egy duóban leszünk, két csoportos, én egy szólót is táncolok, meg csináltunk közös koreográfiákat a kicsiknek.”

Az elmúlt 18 évben számos helyre eljutott a tánccsoport külföldön és belföldön egyaránt - mondta Varga Zsuzsanna. A táncoktató arról is beszélt, hogy mennyit gyakorolnak egy héten. Varga Zsuzsanna, táncoktató, Rhythmical Dance Club, Királyhalom: „Minden csoportnak heti két órája van. Jelenleg hat csoporttal dolgozom. Itt, Királyhalmon néggyel és Palicson kettővel. Most fognak ők először bemutatkozni, nekik ez lesz az első évadjuk. Ők is a Rhythmical Dance Clubhoz tartoznak. Ilyenkor az évzárón bemutatjuk az egész évi aktuális munkánkat, amit egész évben csináltunk.”

A rendezvényen vendégfellépők is voltak. A szabadkai The Spark zenekar mellett fellépett az adai Juhász Tamás világbajnok táncos is, aki mozdulataival elkápráztatta a közönséget.

tánc
Királyhalom
Rhythmical
táncklub

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.