Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Matt Sayles/Invision

Nagyszabású show-t ígérnek az idei Oscar-gálára

2021.04.25
13:40
Forrás
Euronews, oscars.com, origo.hu
Közép-európai idő szerint hétfő hajnalban adják át az Amerikai Filmakadémia díjait Los Angelesben.

A 93. Oscar-díjátadó gála aligha hasonlít majd a megszokott ceremóniához: a járvány miatt elmarad például a vörösszőnyeges felvonulás, de a műsor készítői nagyszabású show-t ígérnek olyan sztárfellépőkkel, mint Renée Zellweger, Joaquin Phoenix, Brad Pitt és Reese Witherspoon. Az idei Oscar-díjátadót két helyszínen rendezik a Dolby Színházban, és a 13 kilométerrel odébb lévő, gyönyörűen felújított, art deco stílusú Union Station pályaudvaron, amely a harmincas években épült. A meghívottak számára kötelező a negatív koronavírus-teszt, be kell tartaniuk a távolságtartási szabályokat.

Az idei Oscar-díjátadón számos meglepetés várható. Ott lesz Lee Isaac Chung, egy koreai-amerikai alkotó Denverből, és filmje, a 6 kategóriában jelölt Minari, illetve Chloé Zhao kínai-amerikai rendező a Nomadland című filmjével. A hat Oscarra jelölt Nomadland főszereplője, Frances McDormand ismét esélyes a legrangosabb filmes díjra: ha idén is nyer, az már a harmadik Oscarja lenne a hatvanas éveiben járó színésznőnek a Három óriásplakát Ebbing határában és a Fargo után. Két fekete díva is esélyes az idei Oscarra – A Ma Rainey: A blues nagyasszonya címszerepében az Oscar-díjas Viola Davis ismét a legjobb női főszereplők mezőnyébe került. Akárcsak a Billie Holiday-t alakító Andra Day is, a The United States vs. Billie Holiday címszereplőjeként. A blues nagyasszonya című film másik főszereplője is a jelöltek között van. Chadwick Boseman hosszú betegség után, tavaly nyáron halt meg, szeptemberben temették el. A színészlegenda, Sir Anthony Hopkins immár hatodszorra is versenyben van az Oscar-díjért. Az Apa című filmben egy demenciában szenvedő férfit játszik. Sőt egy másik legenda, Gary Oldman is esélyes a tíz Oscarra jelölt fekete-fehérben felvett Mank című film főszerelőjeként. Közvetve magyar sikerért is szurkolhatunk az idei díjátadón. Mundruczó Kornél és Wéber Kata Pieces of a Woman című filmjének főszereplője, Vanessa Kirby is bekerült a legjobbak közé. 

Oscar-díj
Oscar-gála
Los Angeles
Filmakadémia

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.