Ugrás a tartalomra

A Nap felé repülő fiú és a Minotaurusz Szabadka központjában

2021.07.14
12:31
2021.07.14
17:42
Forrás
Pannon RTV
Görög mitológiai karakterek kelnek életre holnap Szabadka központjában a Gyermekszínház új előadásában.

Az Ikarosz Krétán című előadást Rumi László rendezte. A darab a Nap felé repülő fiú és a Minotaurusz történetét viszi színre.

Az alkotók az ősi görög antik világba kalauzolják el a nézőket. A mitikus karakterek mellett az előadás koreográfiája is autentikus görög táncokra épül. A Minotaurusz karakterét a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze, Baráth Attila alakítja.

Kalmár Ákos, koreográfus: "Maga a Minotaurusz jelenik itt meg gólyalábakon, bábok is vannak. Tehát tulajdonképpen egy összművészeti előadás egy nagyon jó zeneiségre, ugye Bakos Árpád a zeneszerző, tehát egy nagyon jó zeneiségre próbáltuk ezeket a különböző eszközöket ráilleszteni."

Az Ikarosz Krétán című előadás tulajdonképpen egy utcaszínházi előadás. Minden érdeklődőt várnak, korcsoportól függetlenül.

Rumi László, rendező: "Úgy kellett megalkotnunk a hatáselemeket, hogy ne sértse az ötéveseket se, de ugyanakkor a 40 évesek se unatkozzanak, tehát azért egy fokkal nehezebb utcaszínházat csinálni, mert ezt mind figyelembe kell venni."

A bemutató csütörtök este 8 órakor lesz Szabadka főterén, a részvétel ingyenes.

Szabadkai Gyerekszínház
bemutató
Ikarosz Krétán

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.
14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.