Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ne lőj a fecskére! - De ki a fecske?

2022.10.19
14:06
2022.10.19
15:33
Forrás
Pannon RTV
Főpróbahetet tart a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Hétfőn mutatják be Zalán Tibor: Ne lőj a fecskére című darabját. Az előadást Hernyák György rendezi népiesch tragifarce megfogalmazásban, abszurd, komikus stílusban.

Az előadás egy lakodalomban játszódik, ami után furcsaságok történnek. Az előadás egy abszurdnak tűnő dráma, népiesch tragifarce. Ez a színházi nyelvezet a szatíra és az ironizálás eszközét használja, és a közönség szórakoztatására szolgál. A rendező szerint a darab a bűnről, az elkövetett hibákról is szól.

Hernyák György, rendező: „Hiba, amit a főszereplőnk vétett, vagy nem vétett és azért kerül ilyen szituációba, amilyenbe kerül. Gondolom, hogy az ember életében mindenki valahol vétkes, bűnös, hibás valamiért, valamikor. Valahol erről szól az előadás.”

Búbos Dávid először jegyzi egy előadás koreográfiáját, de játszik is a darabban: „Az előadás nagyon sok népi elemmel dolgozik, sok motívum van, nekem meg van egy néptáncos múltam és megkért erre a tanár úr, hogy segítsek ebben. Nem is koreográfiaként hivatkozok rá, hanem inkább színpadi mozgásra, mint olyanra.”

És hogy ki az a fecske, akire nem szabad lőni, majd csak a premieren derül ki. Az előadást október 24-én mutatják be.

Kosztolányi Dezső Színház
bemutató
előadás
Ne lőjj a fecskére
Hernyák György

Most

Népszerű