Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Négy vajdasági előadás a Magyar Színházak Fesztiválján

2021.06.10
10:41
2021.06.10
11:01
Forrás
MTI
Három helyszínen mintegy húsz előadást láthat a közönség a 33. Magyar Színházak Fesztiválján Kisvárdán június 18-tól 26-ig.

Néhány magyarországi teátrumon kívül a határon túli magyar színházak, illetve társulatok is ott lesznek produkcióikkal, Vajdaságból négy előadást visznek Kisvárdára. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a Szedjetek szét, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata a Gyászoló család, a zentaiak a Zenta, 1697, a Tanyaszínház pedig az Y-elágazás című előadással versenyez. A fesztiválon tizenöt versenyelőadás és öt versenyen kívüli produkció szerepel.

Magyar Színházak Fesztiválja
Kosztolányi Dezső Színház
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Tanyaszínház
Zentai Kamaraszínház

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.