Ugrás a tartalomra

Negyed évszázad a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel

2017.07.09
09:00
Dudás Károly negyed évszázados elnöklése után négyéves mandátummal Sutus Áron kapta meg a bizalmi posztot.

Negyed évszázados működését ünnepelte szombaton a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség. A 25 éves jubileumi ünnepséget megelőzően a szövetség szombaton megtartotta tisztújító közgyűlését. Dudás Károly negyed évszázados elnöklése után négyéves mandátummal Sutus Áron kapta meg ezt a bizalmi posztot.

Az ünnepi műsor keretében az új és a régi elnök köszöntötte az egybegyűlteket, Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Pirityiné Szabó Judit, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság kapcsolattartási főosztályvezetője a Művelődési Szövetség jelentőségét hangsúlyozta. Kiosztották a díszokleveleket és a köszönőleveleket a VMMSZ tagszervezetei, valamint a volt tisztségviselők, testületi tagok és partnerszervezetek számára. Dudás Károly a szövetség Aranyplakett kitüntetésében részesült és tiszteletbeli elnökként segíti tovább az ernyőszervezet munkáját.

Sutus Áron, az új elnök már több mint tíz éve tevékenykedik aktívan a szövetségben. Elmondta, a jubileumi ünnepségnek az elmúlt 25 évről kell szólnia, azokról a tagokról, akik ezekben az években nagyban segítették a szövetség munkáját, és lerakták azokat az alapokat, ahonnan tovább lehet építkezni.

Sutus Áron, elnök, VMMSZ: „A vízió az mindenképpen annak a folyamatos terepmunkának az erősítése, amely a mindennapjaiban próbálja meg az egyesületek életét segíteni, a művelődési, művelődő közösségek életét szervezni, segíteni, megerősíteni, amennyiben bármi gondjuk van. Ezt kellene minél hatékonyabb reakcióidőben működtetni, tehát egy olyan közművelődési hálózatot tovább erősíteni, aminek már megvannak az alapjai.”

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
25 év
Dudás Károly
Sutus Áron

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.