Ugrás a tartalomra

Nemkívánatos személy Szarajevóban Peter Handke

2019.12.11
17:57
Forrás
MTI
Szarajevó nemkívánatos személlyé nyilvánította Peter Handkét, aki egy nappal korábban vette át az irodalmi Nobel-díjat.

A boszniai sajtó beszámolói szerint a város vezetésének szavazása egyhangú volt, az indoklás szerint pedig a "népirtás utolsó szakasza maga a népirtás tagadása", Peter Handke pedig éppen ezt tette, hiszen "a Bosznia elleni támadások idején nyilvános szereplései során egyértelműen a nagyszerb rezsimet támogatta, élén a háborús bűnös Slobodan Milosevićtyel". A városvezetés közleménye szerint amennyiben az osztrák író Szarajevóba látogatna, az az áldozatok további megalázását jelentené, ezért nemkívánatos személlyé nyilvánítják.

Peter Handke
Szarajevó
Nobel-díj
nemkívánatos

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.