Ugrás a tartalomra

A Nemzeti Összetartozás Éve Vajdaságban

2020.02.28
10:02
2020.05.30
10:59
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági Összetartozás Éve rendezvénysorozata a hagyományos június 4-ei, a Nemzeti Összetartozás Napjának hagyományos rendezvényét követően veszi kezdetét.

A Szekeres László Alapítvány közleménye:

A 2020. évben megszervezésre kerül a nemzeti összetartozás/erős magyar közösségek évéhez kapcsolódó programsorozat, ami a magyarság országhatárok feletti összetartozásáról, az egyetemes magyar nemzet gondolatáról szól. A Vajdaságban a Szekeres László Alapítvány koordinálásában valósul meg ez a rendezvénysorozat, a Nemzetpolitikai Államtitkárság megbízásából.

A Nemzeti Összetartozás Éve vajdasági koncepciójának alapelképzelése, hogy magába foglalja a kulturális, oktatási, és művészeti élet különböző területeit. A rendezvénysorozat koncepciójának kidolgozásával megbízott intézmények és szervezetek, amelyek egyenrangú partnerként vesznek részt a munkában és konszenzus alapján hozzák meg döntéseiket, valamint az egész évre szóló programtervet, a következők: Európa Alapítvány, Hét Nap Kft., Forum Könyvkiadó Intézet, Kanizsafeszt, Kosztolányi Dezső Színház, Magyar Szó Kft., Malomfesztivál, Pannónia Alapítvány, VM4K, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség.

A február 26-án megtartott első munkamegbeszélésén született döntés értelmében a vajdasági Összetartozás Éve rendezvénysorozata a hagyományos június 4-ei, a Nemzeti Összetartozás Napjának hagyományos rendezvényét követően veszi kezdetét. Abban is megállapodás született, hogy kellő időben értesítik a közvéleményt a programsorozatról, emellett pedig felhívást tesznek közzé, amelyben mindazok a civil egyesületek, amelyek méltó rendezvényükkel be kívánnak kapcsolódni a rendezvénysorozatba, ezt jelentkezésük által megtehessék.

Szekeres László Alapítvány
Nemzetpolitikai Államtitkárság
nemzeti összetartozás
Nemzeti Összetartozás Éve

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű