Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A Nemzeti Összetartozás Éve Vajdaságban

2020.02.28
10:02
2020.05.30
10:59
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági Összetartozás Éve rendezvénysorozata a hagyományos június 4-ei, a Nemzeti Összetartozás Napjának hagyományos rendezvényét követően veszi kezdetét.

A Szekeres László Alapítvány közleménye:

A 2020. évben megszervezésre kerül a nemzeti összetartozás/erős magyar közösségek évéhez kapcsolódó programsorozat, ami a magyarság országhatárok feletti összetartozásáról, az egyetemes magyar nemzet gondolatáról szól. A Vajdaságban a Szekeres László Alapítvány koordinálásában valósul meg ez a rendezvénysorozat, a Nemzetpolitikai Államtitkárság megbízásából.

A Nemzeti Összetartozás Éve vajdasági koncepciójának alapelképzelése, hogy magába foglalja a kulturális, oktatási, és művészeti élet különböző területeit. A rendezvénysorozat koncepciójának kidolgozásával megbízott intézmények és szervezetek, amelyek egyenrangú partnerként vesznek részt a munkában és konszenzus alapján hozzák meg döntéseiket, valamint az egész évre szóló programtervet, a következők: Európa Alapítvány, Hét Nap Kft., Forum Könyvkiadó Intézet, Kanizsafeszt, Kosztolányi Dezső Színház, Magyar Szó Kft., Malomfesztivál, Pannónia Alapítvány, VM4K, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség.

A február 26-án megtartott első munkamegbeszélésén született döntés értelmében a vajdasági Összetartozás Éve rendezvénysorozata a hagyományos június 4-ei, a Nemzeti Összetartozás Napjának hagyományos rendezvényét követően veszi kezdetét. Abban is megállapodás született, hogy kellő időben értesítik a közvéleményt a programsorozatról, emellett pedig felhívást tesznek közzé, amelyben mindazok a civil egyesületek, amelyek méltó rendezvényükkel be kívánnak kapcsolódni a rendezvénysorozatba, ezt jelentkezésük által megtehessék.

Szekeres László Alapítvány
Nemzetpolitikai Államtitkárság
nemzeti összetartozás
Nemzeti Összetartozás Éve

Most

20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.
19:47, Frissítve: 19:54

Sorsok, emberek

A Hét Nap közkedvelt sorozatának történeteit tartalmazó könyv jelent meg Perisity Irma tollából. A Szabadkai Városi Könyvtárban tartott bemutató alkalmával a kiadvány illusztrációiból készült képkiállítást is megtekinthetett a közönség.
19:00, Frissítve: 19:06

Legrendezettebb udvar Temerinben

Ismét megszervezték a legrendezettebb udvar elnevezésű kertépítő versenyt Temerinben. Az előző évektől eltérően most községi szinten hirdették meg a pályázatot. Idén több mint húszan mutatták be udvarukat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.