Ugrás a tartalomra

Nemzeti összetartozás napja - programok a budapesti Magyarság Házában

2017.05.31
15:47
Számos program várja az érdeklődőket a nemzeti összetartozás napja alkalmából péntektől vasárnapig a budapesti Magyarság Házában
Számos program várja az érdeklődőket a nemzeti összetartozás napja alkalmából péntektől vasárnapig a budapesti Magyarság Házában. A programokkal a külhoni magyar közösségek hagyományait, kultúráját próbálják bemutatni, és történelmi példaképeket idéznek meg. Az ünnepen több mint 20 csángómagyart is vendégül látnak, akik táncokat tanítanak majd a Magyarság Háza előtt, a Szentháromság téren. Emellett Macedóniából és Boszniából az ottani magyar közösségek képviselői érkeznek a nemzeti összetartozás napjára. A Magyarság Háza előtti téren pénteken az Ismerős Arcok zenekar koncertje, Gastroblues fesztivál várja a vendégeket. Szombaton az idei emlékévhez kapcsolódva Szent László király udvarát idézik meg, fellép a vajdasági Cirkalom együttes és több alkalommal élőben kapcsolják a csíksomlyói búcsút. Este a Buda Folk Band és az erdélyi Tokos zenekar ad koncertet. Vasárnap közös léggömb-felengedéssel az összetartozás üzenetét szeretnék hírül adni, illetve fellép a Holdviola és a Lajkó Félix Trió, valamint Iancu Laura.
nemzeti összetartozás napja
Budapest
magyarság háza

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.