Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Nemzetközi Harmonikafesztivált tartottak Sándoregyházán

2022.07.04
11:01
2022.07.04
17:23
Forrás
Pannon RTV
Az Arany Billentyű elnevezésű vetélkedőt a Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon szervezte, immár 5. alkalommal, a helyi intézményekkel és szervezetekkel karöltve.

Sándoregyházán ötödik alkalommal tartották meg az Arany Billentyű elnevezésű Nemzetközi Harmonikafesztivált. A megmérettetésen Szerbia különböző részeiről és a térség más országaiból is voltak versenyzők, nyolc korcsoportban. Nikola Simić tizennégy évesen nyerte meg korcsoportjában a Vajdaság legjobb harmonikása címet. „Azt jelenti, hogy meg kell tartanom ezt a címet. Büszke vagyok, hogy megnyertem a versenyt, különösen azért, mert magam készültem fel.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Az idei sándoregyházi fesztivál legifjabb résztvevői alig voltak nyolc évesek. Felkészítő tanáraik is kiváló harmonikások.

Aleksandar Saša Stanojević, zenepedagógus, Padinska Skela: „Megpróbálom saját tapasztalatomat átadni a kisgyermekeknek, hogy ők folytassák hagyományaink megőrzését a népzene terén, de különösen a harmonikán való muzsikálást.”

Neves harmonikásokból, zeneszakértőkből és pedagógusokból álló fesztiválzsűri kísérte a bemutatkozást és hozta meg döntését a legjobbakról.

Ljubiša Pavković, zsűrielnök: „Évről évre egyre jobb a verseny, ezt látom a zeneválogatásból is. Arra törekszenek, hogy a harmonikát széleskörűen bemutassák, hogy a legegyszerűbb kólón kívül lehet rajta muzsikálni virtuóz zeneműveket is.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Az Arany Billentyű elnevezésű vetélkedőt a Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon szervezi helyi intézményekkel és szervezetekkel karöltve.

Marko Guran, igazgató, Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon, Sándoregyháza: „Mi egy kis közösség vagyunk, idén a két napban háromezer-négyezer embert várunk, és tekintettel, hogy mi ezren lakunk itt, az háromszor több. Nagyon nehéz ezt kivitelezni, az előszervezés és maga a szervezés is igényes.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Az ötödik Nemzetközi Harmonikafesztivál anyagi támogatását Pancsova város önkormányzata vállalta.

Sándoregyháza
Arany Billentyű

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.