Ugrás a tartalomra

Nemzetközi Magyarnóta- és népdalversenyt tartottak Csókán

2022.09.03
15:13
2022.09.03
16:29
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal szervezték meg Csókán a nemzetközi Magyarnóta- és népdalversenyt, amelynek a helyi Művelődési Ház adott otthont.

Tíz versenyző mutatta be a tehetségét, az első három díjazott pedig a gálaműsoron is fellépett.

Kobrehel Éva, igazgató, Csóka Művelődési és Oktatási Központ: „Ezt együtt szervezzük a Kárpátaljai Rendezvényszervező Egyesülettel, és mivel előző évben is tudtuk öregbíteni a magyar nóta és a népdal hagyományápolását, ennek tükrében idén is harmadikán, a mai napon, erre sor kerül. Nemzetközi jellegű, ugyanis magyarországi és vajdasági magyarnóta-, illetve népdalkedvelőket vártunk a versenyre való benevezésre.”

Csóka
magyar nóta
nóta
népdal
énekverseny
Kobrehel Éva

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.