Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nemzetközi Magyarnóta- és népdalversenyt tartottak Csókán

2022.09.03
15:13
2022.09.03
16:29
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal szervezték meg Csókán a nemzetközi Magyarnóta- és népdalversenyt, amelynek a helyi Művelődési Ház adott otthont.

Tíz versenyző mutatta be a tehetségét, az első három díjazott pedig a gálaműsoron is fellépett.

Kobrehel Éva, igazgató, Csóka Művelődési és Oktatási Központ: „Ezt együtt szervezzük a Kárpátaljai Rendezvényszervező Egyesülettel, és mivel előző évben is tudtuk öregbíteni a magyar nóta és a népdal hagyományápolását, ennek tükrében idén is harmadikán, a mai napon, erre sor kerül. Nemzetközi jellegű, ugyanis magyarországi és vajdasági magyarnóta-, illetve népdalkedvelőket vártunk a versenyre való benevezésre.”

Csóka
magyar nóta
nóta
népdal
énekverseny
Kobrehel Éva

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű