Ugrás a tartalomra

Nemzetközi Mazsorettfesztivál volt Zentán

2018.07.01
15:09
2018.07.01
16:20
Forrás
Pannon RTV
Nemzetközi Mazsorettfesztivált rendeztek a zentai Sportcsarnokban. A versenyzők több kategóriában mérték össze tánctudásukat.

Csillogó ruhák, repkedő botok és pom-pomok, lelkesen gyakorló mazsorettek. A zentai Sportcsarnok lelátója pedig megtelt szurkoló szülőkkel és hozzátartozókkal. A színpadon egymást váltották a csapatok. A szolnoki Dalma Dance Club Sportegyesület több formációval érkezett a zentai versenyre.

Győrfi Dalma, vezető, Dalma Dance Club Sportegyesület: „Most már a második versenyen veszünk részt itt Zentán, úgyhogy nagyon lelkesen készültünk, és nagyon-nagyon vártuk. Jelen pillanatban két csoportunk képviselteti magát, egy szolnoki csoportunk, illetve egy tiszafüredi csoportunk. Mind a két korosztály 3-3 koreográfiával érkezett, illetve érkeztünk szóló és duó produkciókkal is.”

A házigazda Flamenco Táncklub új koreográfiával készült a versenyre.

Horvát Kátai Anita, művészeti vezető, Flamenco Táncklub, Zenta: „Szeretnénk minél szebben fényleni. Minél csillogósabb érmet elérni, az aranyat. Persze mindenki azért jön, de azért fontos a részvétel is, hogy ez a rendezvény megtörténhet itt nálunk. Büszkék vagyunk rá.”

A versenyen 3 ország több mint 300 mazsorettese vett részt. Összesen 15 csapat versengett a legjobbaknak járó érmekért.

Horvát Kátai Péter, főszervező: „A produkciókat szakavatott zsűri értékeli. Valójában vannak itt Szerbiából, Magyarországról és Romániából zsűrik.”

A csapatok botos és pom-pomos koreográfiákkal, valamint szóló és duó produkciókkal léptek az értékelő bizottság elé.

mazsorett
Zenta
Flamenco Táncklub
Dalma Dance Club Sportegyesület

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.