Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Népdalok újragondolva - a Réka és Imi duó Péterrévén

2021.05.15
08:17
2021.05.15
17:54
Forrás
Pannon RTV
Kis lélekszámú közönség előtt lépett fel péntek este a budapesti Réka és Imi duó Péterrévén. A népzenei kettős műhelymunkájában a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör keretében működő tamburások és énekesek vettek részt.
Pannon RTV

Rock koncertet idéző hangulatot teremtett pillanatok alatt Péterrévén a Réka és Imi nevű budapesti duó. A népzenészek azért találkoztak a gyerekekkel, hogy közösen énekeljenek és új dalokat tanítsanak. A péterrévei származású Csasznyi Imre a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör próbatermében állt párjával a közönség elé.

Csasznyi Imre, népzenész, Budapest: „Mi Rékával duóban énekelünk, népdalokat tanítunk nem a megszokott módon, egy kicsit szabadabban, nem ilyen poroszos rendszerben, hanem folyamatosan együtt éneklünk a gyerekekkel. Én vajdasági vagyok, és tudom, hogy mennyire jó érzés volt, amikor eljutottak hozzánk ilyen műsorok, és úgy érzem, hogy ezt vissza szeretném szolgáltatni.”

Pannon RTV

A két zenész az elmúlt több mint egy évben nem léphetett színpadra, mégis megtalálták a módját annak, hogy örömöt vigyenek az emberek életébe.

G. Nagy Réka Viktória, népzenész, Budapest: „Úgy döntöttünk, hogy minden nap népdalokat fogunk tanítani online formában, beültünk, a telefont bekapcsoltuk, és olyan húsz percben nap mint nap megtanítottunk egy-egy népdalt, majd ismételtük az előző napit, és alkalmanként adtunk egy egyórás koncertet is online formában, de most nagyon örülünk neki, hogy újra találkozhatunk emberekkel.”

A tamburamuzsikának nagy hagyománya van Péterrévén. A népzenei műhely előtt a Tücsöktábor otthonában fiatal tamburások tartottak próbát Bolyos Miklós vezetésével. A gyerekek a próba után Rékával és Imivel folytatták az zenélést, éneklést.

Vastag László, Péterréve: „Két éve kontrán játszom, nagyon szeretem ezt a társaságot, mivel nagyon sok helyre sikerül eljutnunk zenélni, nagyon sokféle számot játszunk.”

Szombat este az adai színházteremben lép fel Réka és Imi, fél héttől a kicsikkel, nyolctól pedig a nagyobb gyerekekkel zenélnek majd. A koncerteket a Halmos Béla Program Kollégium támogatja.

Réka és Imi duó
Péterréve
Dr. Kiss Imre Művelődési Kör
népzene
tambura
ének
Halmos Béla Program Kollégium

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.