Ugrás a tartalomra

Népi iparművészeti kiállítás az óbecsei Népkönyvtárban

2019.02.18
13:49
2019.02.18
17:32
Forrás
Pannon RTV
A Hagyományok Háza Hálózat - Vajdaság szervezésében látható tárlaton a népi iparművészeti alkotások első vajdasági zsűrizésének a minősített tárgyait láthatja ezen a héten az óbecsei közönség.

A zsűrizésre beérkezett 120 pályaműből 82-t ítéltek mesterremeknek, míves terméknek vagy ajándéktárgynak a szakemberek – ebből a 82-ből került néhány az óbecsei Népkönyvtár előcsarnokába.

Vázsonyi Csilla, munkatárs, VMMI: „Műfajilag nagyon sokszínű, lehet látni, hogy a textilek dominálnak, a szőttesek, hímzések, ezekben azt hiszem, hogy nagyon erősek a vajdasági alkotók. Már sokadik helyen látható ez a kiállítás, ez a becsei már az 5. helyszín, és még mindig visszük majd tovább. Topolyán fog zárulni a sorozat.”

népművészet

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.