Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Népi iparművészeti kiállítás az óbecsei Népkönyvtárban

2019-02-18
13:49
2019-02-18
17:32
Forrás
Pannon RTV
A Hagyományok Háza Hálózat - Vajdaság szervezésében látható tárlaton a népi iparművészeti alkotások első vajdasági zsűrizésének a minősített tárgyait láthatja ezen a héten az óbecsei közönség.

A zsűrizésre beérkezett 120 pályaműből 82-t ítéltek mesterremeknek, míves terméknek vagy ajándéktárgynak a szakemberek – ebből a 82-ből került néhány az óbecsei Népkönyvtár előcsarnokába.

Vázsonyi Csilla, munkatárs, VMMI: „Műfajilag nagyon sokszínű, lehet látni, hogy a textilek dominálnak, a szőttesek, hímzések, ezekben azt hiszem, hogy nagyon erősek a vajdasági alkotók. Már sokadik helyen látható ez a kiállítás, ez a becsei már az 5. helyszín, és még mindig visszük majd tovább. Topolyán fog zárulni a sorozat.”

népművészet

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű