Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Népi iparművészeti kiállítás az óbecsei Népkönyvtárban

2019-02-18
13:49
2019-02-18
17:32
Forrás
Pannon RTV
A Hagyományok Háza Hálózat - Vajdaság szervezésében látható tárlaton a népi iparművészeti alkotások első vajdasági zsűrizésének a minősített tárgyait láthatja ezen a héten az óbecsei közönség.

A zsűrizésre beérkezett 120 pályaműből 82-t ítéltek mesterremeknek, míves terméknek vagy ajándéktárgynak a szakemberek – ebből a 82-ből került néhány az óbecsei Népkönyvtár előcsarnokába.

Vázsonyi Csilla, munkatárs, VMMI: „Műfajilag nagyon sokszínű, lehet látni, hogy a textilek dominálnak, a szőttesek, hímzések, ezekben azt hiszem, hogy nagyon erősek a vajdasági alkotók. Már sokadik helyen látható ez a kiállítás, ez a becsei már az 5. helyszín, és még mindig visszük majd tovább. Topolyán fog zárulni a sorozat.”

népművészet

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.