Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Népi iparművészeti kiállítás az óbecsei Népkönyvtárban

2019-02-18
13:49
2019-02-18
17:32
Forrás
Pannon RTV
A Hagyományok Háza Hálózat - Vajdaság szervezésében látható tárlaton a népi iparművészeti alkotások első vajdasági zsűrizésének a minősített tárgyait láthatja ezen a héten az óbecsei közönség.

A zsűrizésre beérkezett 120 pályaműből 82-t ítéltek mesterremeknek, míves terméknek vagy ajándéktárgynak a szakemberek – ebből a 82-ből került néhány az óbecsei Népkönyvtár előcsarnokába.

Vázsonyi Csilla, munkatárs, VMMI: „Műfajilag nagyon sokszínű, lehet látni, hogy a textilek dominálnak, a szőttesek, hímzések, ezekben azt hiszem, hogy nagyon erősek a vajdasági alkotók. Már sokadik helyen látható ez a kiállítás, ez a becsei már az 5. helyszín, és még mindig visszük majd tovább. Topolyán fog zárulni a sorozat.”

népművészet

Most

17:49

Forma-1 - Hamilton győzött Monacóban

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, és ezzel 17 pontra növelte az előnyét az összetett pontversenyben.
17:12, Frissítve: 17:43

Potápi: Meg kell védeni a nemzetet

Az országot 1100 éven át védelmező hősökhöz hasonlóan nekünk sincs más feladatunk, mint megvédeni határainkat, Magyarország területi épségét és a nemzetet.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.