Ugrás a tartalomra

Népkör 1871-2021

2021.10.09
08:00
2021.10.09
16:48
Forrás
Pannon RTV
Hűségkártyát és reklám pólót ajándékozott tagjainak a Népkör Magyar Művelődési Központ fennállásának 150. évfordulója alkalmából. Idén többszörös jubileumot ünnepelnek, 75 éves a néptáncszekció és 15 éves a játszóház.

Hármas jubileumot ünnepel a Népkör. Ez alkalomból idén több külön programmal is készülnek. Takács Márta, aki tizenöt éve a Népkör elnöke, nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért egy csodálatos csapattal dolgozik.

„A gyerekkoromtól kezdődően az első emlékek, amikor én is felléptem a színpadon, azon keresztül, hogy a gyerekeim rendszeres népkörösök voltak, visszacsábultunk a Népkörhöz, a hagyományok, a bálok, a barátaim és az itt eltöltött esték nekem nagyon fontosak.”

Szécsi Viktória 16 éve csatlakozott a Róna táncegyütteshez és egy-két év elteltével már csoportot vezetett.

„Mára ez már kinőtte magát, nemcsak a gyerekcsoportokat vezetem, hanem a játszóházban is aktívan részt vettem, az iskolás csoportokkal is foglalkozom, de mára már a Róna tánccsoport művészeti vezetője lettem és jól érzem magam.”

A Népkör tagjai egytől egyig büszkék, hogy egy olyan művelődési közösségnek a tagjai, amely egy 150 éves, gazdag múltat tudhat maga mögött.

Népkör Magyar Művelődési Központ
Takács Márta
Szabadka

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.