Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hernyák Zsóka

A népmesék megtanítanak embernek maradni

2018.09.26
20:56
2018.09.27
17:09
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Népmese Napja alkalmából mesedélutánt szervezett a zentai Városi Könyvtár. A rendezvényen Toldi István Mesefa-díjas mesemondó lépett fel a helyi Alkotóházban.

A zentai Alkotóházban csaknem százan voltak kíváncsiak a mesemondóra. Az érdeklődők között szép számmal akadtak olyanok, mint a szabadkai Dudás Árpád, aki négyéves kora óta aktívan foglalkozik mesemondással.

Pannon RTV/Hernyák Zsóka

Dudás Árpád, Szabadka: „A népmesék nagyon izgalmasak. Ha mondjuk, te szereted az izgalmas történeteket, akkor keresel egy izgalmas mesét, és akkor azt elmondod. Akkor akár mehetsz népmesemondó versenyre is.”

Pannon RTV/Hernyák Zsóka

Toldi István a mesedélutánon szájról szájra terjedő állat- és tündérmesékkel kedveskedett az érdeklődőknek.

Toldi István, mesemondó, Bácskertes: „Ami a lényege az egésznek, hogy a népmese, ami eredeti népmese, az mindig tanít valamire. Nemcsak a történet a fontos, amit meghallgattunk, hanem ha jól odafigyeltünk, akkor mindig arra tanít, hogy az ember hogyan tudjon az életben ember maradni.”

Pannon RTV/Hernyák Zsóka

Juhász Lassú Kornélia, a mesedélután főszervezője elmondta, Zentán 14-ik éve szervezik meg a Benedek Elek születésnapjának évfordulójához kötődő rendezvényt.

Pannon RTV/Hernyák Zsóka

Juhász Lassú Kornélia, főszervező: „Idén első alkalommal nem szervezetten jönnek a csoportok és az osztályok a Magyar Népmese Napjára. Próbáltam egy kicsit változtatni a már bevált szokáson. A mesemondókat hívtam meg, azokat, akik rendszeresen jelen vannak, részt vesznek, versenyeznek a Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyen.”

Pannon RTV/Hernyák Zsóka

A népmese iránt érdeklődők legközelebb szeptember 29-én követhetik majd figyelemmel Toldi István előadását Zentán, a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom keretében.

magyar népmese napja
Toldi István
Dudás Árpád
Juhász Lassú Kornélia

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.