Ugrás a tartalomra

Népművészeti elismerés Szabó Gabriellának és Borsi Ferencnek

2018.01.25
08:10
2024.03.19
08:38
Forrás
Vajdasági RTV
Borsi Ferenc csókai citeraművészt Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki, Szabó Gabriella KÓTA díjban részesült.

Borsi Ferenc csókai citeraművészt Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki a magyar kultúra napja alkalmából. Az ő nevéhez fűződik a Szólj, síp, szólj! zenei vetélkedő megalapítása és a Durindó népzenei fesztiválnak is alapító tagja. Ezenkívül nagy szerepet játszott a Bíborpiros szép rózsa és a Fölszállott a páva vetélkedők megszervezésében.

Szintén ez alkalomból a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége Szabó Gabriellát KÓTA díjban részesítette a délvidéki népzenei élet erősítésében kifejtett sokévi tevékenységéért.

Borsi Ferenc
Szabó Gabriella
díj

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.