Ugrás a tartalomra
facebook

Népművészeti elismerés Szabó Gabriellának és Borsi Ferencnek

2018.01.25
08:10
2018.01.25
11:33
Forrás
Vajdasági RTV
Borsi Ferenc csókai citeraművészt Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki, Szabó Gabriella KÓTA díjban részesült.

Borsi Ferenc csókai citeraművészt Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki a magyar kultúra napja alkalmából. Az ő nevéhez fűződik a Szólj, síp, szólj! zenei vetélkedő megalapítása és a Durindó népzenei fesztiválnak is alapító tagja. Ezenkívül nagy szerepet játszott a Bíborpiros szép rózsa és a Fölszállott a páva vetélkedők megszervezésében.

facebook

Szintén ez alkalomból a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége Szabó Gabriellát KÓTA díjban részesítette a délvidéki népzenei élet erősítésében kifejtett sokévi tevékenységéért.

Borsi Ferenc
Szabó Gabriella
díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű