Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Népművészeti estet tartottak Csókán

2020-02-08
13:10
2020-02-08
18:54
Forrás
Pannon RTV
Februárius köszöntő címmel népművészeti estet tartottak a csókai Művelődési és Oktatási Központ színháztermében.

Az eseményt a központ és a helyi Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület közösen szervezte meg. A jelenlévőket Kiss Tóth Erika egyesületi elnök és Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke köszöntötte.

Az eseményen bemutatkoztak az egyesület népzenével és néptánccal foglalkozó csoportjai, valamint Ludasról, Kelebiáról, és Törökkanizsáról is érkeztek fellépők. Mindemellett az újbudai Babszem Táncegyüttes női kara is fellépett.

Hutura Beáta, tánckarvezető, Babszem Táncegyüttes, Újbuda: „Szatmár táncaiból építkezik, és a „Megfordult a világ” című koreográfiát fogják előadni, ami megmutatja, hogy a nőiesség mennyire férfias is tud lenni, vagy kell lennie a mai világban.”

A magyarkanizsai Ördögcsáklya táncegyüttes az Emlékek című produkcióját adta elő, amellyel 2019-ben, az újvidéki Néptáncosok Országos Bemutatkozó színpadán kiváló minősítést értek el.

Nagy Dorottya, táncos, Ördögcsáklya Táncegyüttes, Magyarkanizsa: „Táncolunk mezőségit, azon belül magyar palatkait és füzesit, illetve bogártelkit, az pedig Kalotaszeg táján található. Van még benne boncidai, és azt hiszem, hogy ennyit táncolunk ebben a műsorban.”

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

Kiss Tóth Erika, elnök, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Csóka: „Egyesületünk ez az 50 év alatt nagyon sok tagot számlált. Nagyon-nagyon sok fiatal, idős átszaladt az egyesületen, generációkat nevelt ki az egyesület. Ha úgy tervezzük, hogy gála műsort, jubileumi műsort akarunk, akár az 1000 főt is elérhetjük.”

Az estét táncház zárta, a talpalávalót pedig a Fokos zenekar húzta.

Csóka
Kiss Tóth Erika
Sutus Áron
Művelődési és Oktatási Központ
Ördögcsáklya táncegyüttes

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.