Ugrás a tartalomra

Népszerű operettdalok a szabadkai zsinagógában

2021.10.08
07:33
2021.10.08
16:55
Forrás
Pannon RTV
Népszerű operettdalokat adott elő Vitkay Kucsera Ágota operaénekes és Kőrösi István színész a zsinagógában Szabadkán. Az esten, amelyet a VM4K szervezett, a Klemm’n’band és a Szabadkai Filharmónia közreműködött.

Jól ismert és sokat játszott operettekből készült összeállítás Szabadkán a VM4K szervezésében, amelynek során a legismertebb számok, duettek hangzottak el

Az est első felében az operettirodalom legnagyobb klasszikusainak műveiből válogattak, majd Ábrahám Pál jazzoperettjeiből játszottakat.

Vitkay Kucsera Ágota: „Tudnivaló, hogy a régebbi operettekben két főszereplő volt és két szubrett szereplő, mindig egy szoprán és egy tenor volt a főszereplő, ahol mindig szerelemről és a szerelem varázsáról volt szó.”

Erről szólt a csütörtöki válogatás is. Ábrahám Pál ugyan slágeroperettet írt, de elrugaszkodott a műfaj szigorú értelemben vett hagyományaitól.

Klemm Dávid, zeneszerző: „Megvan a dallam, amit be kell tartani, a harmóniák, de szerencsére olyan jó zenészekkel játszom, hogy mindenki belead valami pluszt. Van benne egy kis ízléses improvizáció. Nem teljesen követjük a leírt kottát, hanem a mi ízlésünk alapján egy kicsit hozzájátszunk.”

Az esten felcsendült az Lila akácok, a Hajmási Péter, Hajmási Pál és még számos ismert dallam az operett világából.

operett
VM4K

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.