Ugrás a tartalomra
Pannopn RTV

Néptánc és népzene Törökkanizsa főterén

2019-05-12
08:53
2019-05-12
17:07
Forrás
Pannon RTV
Törökkanizsa főtere adott otthont idén is a 11. Észak-bánáti Néptánctalálkozónak. A rendezvényre a határon túlról is érkeztek fellépők.

Délelőtt a törökkanizsai Srećno Dete Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásai és a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szakcsoportjai léptek fel. Délután került sor a néptánctalálkozóra, amelyen tizenöt néptánccsoport képviseltette magát.

Szalai Noémi, tag, Réce-ruca néptánccsoport, Ludas: „Nagyon sokfelől vannak, sok kultúrának a táncai jelennek meg. Nagyon szépek és érdekesek. Mi somogyi tánccal léptünk fel.”

Vajdaság számos településéről, Magyarországról és Erdélyből is érkeztek néptánccsoportok Törökkanizsa főterére.
Balog Bernadett, tag, Hajdina néptánccsoport, Marosludas, Románia: „Úgy döntöttem, hogy táncolok, mivel már kiskorom óta nagyon szeretem a magyar hagyományokat. Részese szerettem volna lenni ennek az egésznek. Nyolc éve táncolok. A vidámságot szeretem benne.”

A 11. Észak-bánáti Néptánctalálkozót a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szervezte.
Kovács Magdaléna, elnök, Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, Törökkanizsa: „Tizenegy évvel ezelőtt valahogy szerettük volna a törökkanizsai embereket kihozni a térre, a szabadba, hogy barátkozzanak, beszélgessenek egymással. Így született meg az Észak-bánáti Néptánctalálkozó ötlete, mert tudjuk, hogy ez egy olyan település, ahol mindössze a lakosság harminc százaléka magyar. Ki kellett találni egy olyan rendezvényt, ahol a környezetünkben élő, más nemzetiségű csoportok is fellépnek.”

A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács, a magyar kormány, a tartományi kormány és Törökkanizsa község önkormányzatának támogatásával valósult meg.

 

Törökkanizsa
Tiszagyöngye Művelődési Egyesület

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.