Ugrás a tartalomra

Néptánc és népzene Törökkanizsa főterén

2019.05.12
08:53
2019.05.12
17:07
Forrás
Pannon RTV
Törökkanizsa főtere adott otthont idén is a 11. Észak-bánáti Néptánctalálkozónak. A rendezvényre a határon túlról is érkeztek fellépők.

Délelőtt a törökkanizsai Srećno Dete Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásai és a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szakcsoportjai léptek fel. Délután került sor a néptánctalálkozóra, amelyen tizenöt néptánccsoport képviseltette magát.

Szalai Noémi, tag, Réce-ruca néptánccsoport, Ludas: „Nagyon sokfelől vannak, sok kultúrának a táncai jelennek meg. Nagyon szépek és érdekesek. Mi somogyi tánccal léptünk fel.”

Vajdaság számos településéről, Magyarországról és Erdélyből is érkeztek néptánccsoportok Törökkanizsa főterére.
Balog Bernadett, tag, Hajdina néptánccsoport, Marosludas, Románia: „Úgy döntöttem, hogy táncolok, mivel már kiskorom óta nagyon szeretem a magyar hagyományokat. Részese szerettem volna lenni ennek az egésznek. Nyolc éve táncolok. A vidámságot szeretem benne.”

A 11. Észak-bánáti Néptánctalálkozót a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szervezte.
Kovács Magdaléna, elnök, Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, Törökkanizsa: „Tizenegy évvel ezelőtt valahogy szerettük volna a törökkanizsai embereket kihozni a térre, a szabadba, hogy barátkozzanak, beszélgessenek egymással. Így született meg az Észak-bánáti Néptánctalálkozó ötlete, mert tudjuk, hogy ez egy olyan település, ahol mindössze a lakosság harminc százaléka magyar. Ki kellett találni egy olyan rendezvényt, ahol a környezetünkben élő, más nemzetiségű csoportok is fellépnek.”

A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács, a magyar kormány, a tartományi kormány és Törökkanizsa község önkormányzatának támogatásával valósult meg.

 

Törökkanizsa
Tiszagyöngye Művelődési Egyesület

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.