Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Néptánc, népzene és jó hangulat

2018-10-21
11:55
2018-10-21
15:33
Forrás
Pannon RTV
A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.

A Duna Televízió Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorába ugyan nem jutottak be a vajdasági fellépők, a csantavérieket azonban teljes mértékben elkápráztatták.

Vörös Róbert, szervező, a Mendicus Művészeti Központ elnöke: „Tavaly nyolc vajdasági résztvevője volt a magyarországi Fölszállott a páva előválogatójának. Innen jött a gondolat, hogy Vajdaságban, vagy akár itt, Csantavéren szervezünk egy műsort, ahol ezek a fellépők bemutathatják produkciójukat.”

A nyolc résztvevő közül most hárman mutatkoztak be Csantavéren. Köztük a házigazda Mendicus Művészeti Központ tamburásai is.

Rendkívül látványos produkcióval léptek színpadra a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület táncosai, akik a vetélkedőn ifikként a felnőtt kategóriában mérettették meg magukat.

Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum Egyesület: „Ugyan nem sikerült televízióra kerülnünk, de ettől nem búslakodtak, hiszen egy nagyon jó élményben volt részük. Volt egy nagyon nemes feladatunk, ki kellett mennünk az arborétumba Szarvason, és pávákat kellett üldözni, hogy repüljön föl a páva.”

 

A kisoroszi Ördög Lóránt a tehetségkutató műsor keszthelyi válogatóján vett részt citeraszólistaként. „Mondhatom, hogy eddigi életemnek a legnagyobb fellépése volt, és előtte eléggé ideges is voltam, de tényleg nagyon pozitív élmények fűznek hozzá.”

Rajtuk kívül a helyi néptáncosok is színesítették a műsort. Az eseményen részt vettek a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői, valamint a Magyar Összefogás lista jelöltjei is.

Petkovics Márta, jelölt, Magyar Összefogás: „Mindazokat az értékeket, amelyeket itt, Vajdaságban megtalálunk, köztük a népzene és a néptánc értékeit is, amit igen magas színvonalon művelnek akik részt vettek a magyarországi Fölszállott a páva vetélkedőn, meg kell mutatni a vajdasági közönségnek is. Mivel van közöttük csantavéri együttes is, ezért úgy gondoltuk, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy ide összehívjuk az összes vajdasági résztvevőt.”

Az esemény létrejöttét Szabadka Város Önkormányzata támogatta.

néptánc
Csantavér
Petkovics Márta
Magyar Összefogás

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.