Ugrás a tartalomra

Néptánc, népzene és színdarab a Palics MME gálaműsorán

2019.06.07
07:52
2019.06.07
17:35
Forrás
Pannon RTV
Gálaműsorral zárta az idei évadot a Palics Magyar Művelődési Egyesület. Csütörtök este a palicsi Vigadóban minden szakosztály fellépett. Volt néptánc, népzene és színdarab.

A fiatal Almási Lőrinc még csak egy éve tagja a Sziporkák néptánccsoportnak, de máris megtalálta a helyét: „Úgy kezdtem el, hogy barátommal, Doriánnal, megnéztük a csoportot, és rögtön bevettek minket, mert kevés volt a fiú. Mi pedig megkedveltük ezt, és elkezdtünk táncolni. Szeretem, hogy kedvesek a tanárok. Nem annyira nehéz a néptáncolás, de azért könnyűnek sem mondanám.”

Danka Lili énekel és táncol is, a Sziporkák néptánccsoport tagja: „Hét éve járok már táncra, négy éves korom óta. Somogyi táncokat mutatunk be, amiben éneklés és csujjogatások lesznek.”

Az esten fellépett még a Ciripelő és a Harangvirág citerazenekar, a Szederinda népdalkör és természetesen a Palicsi Színjátszó Grund kiscsoportja is. A Palics Magyar Művelődési Egyesület mintegy 150 tagot számlál.

Csiszár Molnár Anna, elnök, Palics Magyar Művelődési Egyesület: „Ezek többsége gyermek, a palicsi iskola tanulói, de a környező településekről is járnak a foglalkozásainkra. A munkánkat az nehezíti, hogy még nincs székházunk, tehát már 12 éve így működik az egyesület, hogy albérlőként használunk különböző helyeket. Próbáink egy részének a helyi közösség nagyterme ad otthont, egy részét a palicsi iskolában tartjuk, illetve a rendezvényeinkhez a Vigadó nagytermét kell kölcsön kérnünk. Mindezek a problémák rövidesen megoldódnak, hiszen már épül Palicson a művelődési ház.”

Csiszár Molnár Anna elmondta, a nyáron ismét megszervezik a nyári napközit, amelynek az iskola lesz a helyszíne. Hozzátette, továbbra is várják az új tagokat az egyesület különböző szakcsoportjaiba.

Palics Magyar Művelődési Egyesület
gálaest
Csiszár Molnár Anna

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű