Ugrás a tartalomra

Néptánc, népzene, kézműves foglalkozások

2019.07.22
20:24
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Már 25 éve szervezik meg Zentagunarason a Batyu néptánc- és népzenei tábort. A résztvevők néptánc- és népzeneoktatáson vehetnek részt, sőt a pihenőidőben kézműveskedhetnek is.

A rendezvényt szombaton gálaműsor zárja, ahol a részvevők bemutathatják a héten tanultakat.

Gyermekzsivajtól hangos a zentagunarasi Október 18. Általános Iskola, idén huszonötödik alkalommal rendezték meg a Batyu néptánc- és népzenei tábort.

Sóti Zsuzsanna, táborlakó 2013 óta rendszeresen visszajár a táborba. „Kezdetbe egyedül, most már társasággal járunk, és minden évben barátokkal vagy nagyobb élményekkel szoktunk hazamenni a táncanyag tanulása mellett.”

A szervezők a tábor minden estéjére különleges programmal készültek. A tábort vasárnap a Csörgő citerazenekar lemezbemutató koncertjével nyitották meg, de emellett a héten színpadra lép a Pendergő tamburazenekar is. Komáromi Kristóf budapesti ktató számára nagyon izgalmas volt a feladat már tavaly is: „Ugyanis az itteni gyerekek egészen másként viselkednek, mint otthon a magyarországi, budapesti gyermekek. Teljesen más világ, más atmoszféra, más a neveltetés és egy annyira pozitív csalódás volt az egész összességében, hogy azóta is ezt emlegetem.”

Háromszázan jelentkeztek a táborba Vajdaság számos területéről és Magyarországról.

A Vajdasági néptáncmozgalom egy nagycsaláddá alakul a táborban - jelentette ki Kisimre Szerda Anna, a topolyai Kodály Zoltán MMK elnöke. „És meghatározó olyan szempontból is, hogy ők bárhova elmennek egy-egy rendezvényre, egy fesztiválra. Barátokként köszöntik egymást, nem vetélytársként. Nem versenytársként tekintenek egymásra, hanem valódi barátok. Itt nagy barátságok, szerelmek születnek.” - árulta el Kisimre Szerda Anna.

A gyerekek a tánc mellett tamburaoktatáson, nemezelésen, fafaragáson, bútorfestésen és gyöngyfűzésen is részt vehetnek.

Zentagunaras
néptánc
népzene
kézműves
tábor
Kisimre Szerda Anna

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.