Ugrás a tartalomra

Néptáncos gyerekek találkoztak Zentán

2018.10.07
10:20
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Közel 700 gyermek mutatkozott be az est folyamán. Az eseményt a gyermekhét keretein belül rendezték meg.

Kilencedik alkalommal rendezték meg Zentán a Gyermek néptánc találkozót. A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület táncosai már nem először vesznek részt a fesztiválon. Most a legfiatalabb csoport mutatkozott be a helyi közönségnek. Romhányi Gabriella, művészeti vezető, Tiszagyöngye ME, Törökkanizsa:  „A legfontosabb, hogy több nép kultúrájával és táncával ismerkedjenek meg a gyerekek, hogy barátkozzanak, utazzanak, kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat.”

18 egyesület közel 700 gyermek néptáncosa lépett fel az est folyamán. Slađana Babin, főszervező, Stevan Sremac Szerb Művelődési Központ, Zenta: „A boszniai Szerb Köztársaság mellett itt vannak a romániai barátaink Aradról, valamint a vajdasági, szlovák, bunjevác, horvát, román és ruszin barátaink. Sokfelől érkeztünk. Olyan ez, mint a mi Vajdaságunk.”

Az esemény jelmondata, hogy „a sajátomat szeretem, a másét tisztelem”, amely felhívja a figyelmet a fő céljára, miszerint a gyerekek ismerjék meg a saját hagyományaikat, és tanulják meg tisztelni a másét.

Zenta
gyermek
néptánc
találkozó

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.