Ugrás a tartalomra

Néptánctábort tartottak Törökkanizsán

2018.07.24
15:25
2018.07.24
16:37
Forrás
Pannon RTV
60 gyerek vesz részt a IV. Törökkanizsai Néptánctáborban, amelyet idén is a firigyházi Ricze Emlékházban tartanak.

A gyerekek ebben az évben szatmári táncokat sajátíthatnak el, amelyet a törökkanizsai Szent István-napi rendezvényen mutatnak majd be a szülőknek.

Az egy hétig tartó néptánctáborban, az óvodásoktól a középiskolás korosztályig, mindenki részt vehet. A gyerekek zöme Törökkanizsáról és a község más településeiről érkeztek.

Vass Rebeka, résztvevő, Majdány: „Még nincs egy éve, hogy táncolok, és szeretem a társaságot a táborban, és élvezem, amikor táncolok. A táborba több barátot is szerezhetek, és itt is szórakozok.”
 

A gyerekekkel idén Csizmadia Zsolt, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Tiszavirág csoportjának művészeti vezetője foglalkozik, aki napi öt órában oktatja őket.

Csizmadia Zsolt, művészeti vezető, Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, Törökkanizsa: „Idén a szatmári táncok mellett döntöttünk, mivel az megfelel ugyanúgy a fiatal korosztálynak és az idősebb korosztálynak, vannak benne játékok, kis verbunk, kis szép ugrós, pattogós tánc.”

Az előző táborhelyszín kicsinek bizonyult az egyre növekvő létszám miatt, ezért tavaly váltásra kényszerültek a szervezők.

Romhányi Gabriella, szervező, Törökkanizsai Néptánctábor: „Idén negyedik éve szervezzük a törökkanizsai tábort, az első két évben a Doki-tanyán tartottuk, tavaly költöztünk ki Firigyházára, ahol a nagy udvarnak köszönhetően ideális teret kaptunk a próbák tartásához. Az itt összeállított koreográfiát a kis csoportos és a nagycsoportos táncosok alkotják, és a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület egyik legnagyobb rendezvényén, a Szent István–napi ünnepségen fogjuk a közönségnek bemutatni.”

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Törökkanizsa
néptánc

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.