Ugrás a tartalomra

A népzene összeköt

2019.10.26
19:12
2019.10.29
17:17
Forrás
Pannon RTV
12 csoport vett részt Kispiacon a 13. Dallal a barátságért elnevezésű népzenei találkozón.

Mintegy 170 népdalkedvelő érkezett a Kultúrotthonba, a Jókai Mór Művelődési Egyesület által szervezett rendezvényre.

A királyhalmi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület a kezdetektől fogva részt vesz a népzenei találkozón, a szombati rendezvényre az Ezerjó Népdalkör királyhalmi népdalcsokorral érkezett.

Pécs Blanka, vezető, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Királyhalom: „Kispiac nagyon nagyszerű vendéglátó, nagyon kedvesen fogadnak bennünket, jó a kapcsolat a szervezőkkel. Ha ők jönnek hozzánk akár, vagy ha mi jövünk hozzájuk. Erre most sok alkalom és lehetőség van, rendezvény rendezvény hátán. Nagyon sok a rendezvényünk.”

Kispiac testvérvárosa, a magyarországi Nagymágocs is képviseltette magát a találkozón. A Nefelejcs Népdalkör dél-alföldi és egy Fejér megyei katonadalokból összeállított csokorral érkezett.

Dóci Jusztina, vezető, Nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör, Magyarország: „Nagy izgalommal jövünk mindig Kispiacra. Úgy érezzük, mintha karácsonyra készülődnénk, mintha valami titkot rejtene ez, hogy ide jövünk Kispiacra. Olyan szeretettel, áhítattal fogadnak bennünket. Testvérek vagyunk, nemcsak a település nevében van az, hogy testvér, mi úgy is érezzük, hogy Kispiacra a testvéreinkhez jövünk és ez nagyon szép, ez nagyon jó.”

A találkozó a barátkozás mellett jó alkalom a tapasztalatcserére is - mondta Sárkány Dóra, a rendezvény szervezője: „13 évvel ezelőtt úgy gondolta az akkori elnökség, hogy mivel működik a faluban egy népdalkör és a szomszédos településeken és a községbeli településeken már megindultak a népzenei találkozók, ezért Kispiacon is meg kellene szervezni, meg kellene próbálkozni vele.”

A rendezvény támogatója Magyarkanizsa önkormányzata, a tartományi művelődési titkárság és a helyi nyugdíjas egyesület volt.

Kispiac
népzenei találkozó
Jókai Mór Művelődési Egyesület
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 16:22

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű