Ugrás a tartalomra

Népzene a Palicsi-tó partján

2021.05.26
11:33
2021.05.27
09:40
Forrás
Pannon RTV
Pénteken és szombaton rendezik meg a Folk Music Festet a Vigadó teraszán. Tamburazene, vonósok, gyerekkoncert és kísérőrendezvények szerepelnek a programban.

A kétnapos fesztivál május 28-án, pénteken kezdődik egy hegedűs, tamburás esttel. 18 órától a budapesti Pengetős trió muzsikál, majd a tamburásoké lesz a színpad, a szabadkai Ravnica és a csantavéri Mendicus lép fel. A Ravnica saját szerzeményeket is bemutat - mondta Nikola Jaramazović, zenekarvezető.

„Szabadka igazi példája annak, milyen szép különbözőnek lenni és milyen jó ezt másoknak megmutatni, hogy mások is értsék ez mekkora kincs. Erre pedig büszkék vagyunk.”

A fesztivál második napján, szombaton már 15 órától népművészeti kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal, népi gyerekjátékokkal készül a Talentum Egyesület, majd 16 órakor dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke mond köszöntőt. Ezután a Juhász zenekar új gyereklemezét mutatja be – emelte ki Juhász Gábor a zenekar vezetője.

„Az új Tudom én már lemezünknek a bemutatója, amely most már hatodik koncertjét fogja tartani, hiszen Palicson, Szabadkán, Bácsfeketehegyen, Zentán és Tordán is muzsikáltuk már az elmúlt hetekben. Azt gondolom, hogy a gyerekek, a családok számára egy nagyon jó kis program lehet ez a Folk Music Fest szombaton délután.”

17 órától klasszikus népzenei koncertek következnek, a szabadkai Duhaj és a szegedi Rozsdamaró zenekart hallhatja a közönség. Utóbbi új felállásban érkezik, köztük Csizmadia Annak kupuszinai népdalénekessel. 20 órától a bajai Duna Népzenei Társulás zenél majd. A koncertekkel párhuzamosan, a Vigadó teraszának másik oldalán fél 6-tól Torok Orsolya tart hangszerbemutatót a gyerekeknek, majd 19 órakor a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatója kezdődik.

Folk Music Fest
Juhász Gábor
Juhász zenekar
Nikola Jaramazović

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.