Ugrás a tartalomra

Népzene Palicson, a Vigadó teraszán

2022.05.28
11:32
2022.07.01
13:52
Forrás
Pannon RTV
A népzenéé volt a főszerep Palicson. A Vigadó teraszán rendezték meg a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált. A rendezvényen már befutott és kezdő zenészek is felléptek. A fesztivál ma este az Ethnokor zenekar koncertjével zárul.

A magyar népzene népszerűsítése hívta életre a Folk Music Festet, amelyet nyolcadik alkalommal rendezett meg a Juhászok Civil Szervezet. Juhász Gábor elnök azt mondja, a vajdasági népdalénekeseknek, zenészeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak.

Juhász Gábor, népzenész, a Juhászok Civil Szervezet elnöke: „Nagyon örülök annak, hogy Szabadka város támogat minket, a helyi Park Palics Kft. nagyon sokban támogat, nagyon sokat segít nekünk, hiszen ez egy közös törekvés arra, hogy itt, Palicson kulturális programokat szervezzünk.”

Berec Csizmadia Anna hosszú éveken át dolgozott együtt a Juhász zenekarral. A bácskertesi származású, Magyarországon élő népdalénekes mindig örömmel lép fel Vajdaságban.

„Az itt maradt magyaroknak ez egy erőt adó esemény, hogy igenis van értelme, hogy itt vagyunk, itt élünk, itt próbálkozunk.”

Palicson mindig is fontosak voltak a szabadtéri zenés programok. A XX. század elején Szabadka városvezetése zenészeket szerződtetett, akik a nyári hónapokban a Zenepavilonban szórakoztatták a helyieket és a látogatókat. Ezt a hagyományt egyébként a jelenlegi városvezetés a múlt évben élesztette újjá. A Folk Music Fest a nyári idény kezdete, ugyanis a következő hónapokban szinte minden hétvégére jut program.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „Jövő héten ugyanezen a helyszínen lesz az Ultramaratonnak az országos bajnoksága, azután két hét múlva Durindó és Gyöngyösbokréta. Palicson július elején újra megrendezésre kerülnek majd a koncertek itt, a zenei pavilonban. Azt gondolom, hogy Palicsnak a kihasználtsága maximális lesz. Ehhez még csak rendezvények sem kellenek, hiszen elég kisétálni ide bármelyik szombaton vagy vasárnap, és látható az, hogy tele van turistákkal és helyiekkel.”

A kétnapos rendezvény ideje alatt a zenés programok mellett kézműves kirakodóvásárral, foglalkozásokkal és gyermekjátékokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

Palics
Vigadó
Népzene
Folk Music Fest
Juhász Gábor
Berec Csizmadia Anna
Park Palics Kft.
Szabadka
Dr. Pásztor Bálint

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.