Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Népzenei találkozót tartottak Adorjánon

2022.07.24
13:29
2022.07.24
15:59
Forrás
Pannon RTV
Az idei évben is megtartották a Fodrozik a Tisza vize elnevezésű népzenei találkozót Adorjánon, immár 17. alkalommal. A szombat délutáni programon Magyarkanizsa község összes településének népzene kedvelői képviseltették magukat.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Az idei találkozón az adorjáni Szőke Tisza Művelődési Egyesület legkisebbjei is felléptek. A településen az elmúlt időszakban a fiatalabb korosztály is bekapcsolódott a helyi művelődési egyesület életébe.

Baracskai Krisztina, tag, Szőke Tisza Művelődési Egyesület, Adorján:
„- Már pár éve ezt csináljuk, így megszokott ez a menetrend.
- Merre szoktatok fellépni?
- Voltunk Magyarországon is az idén, de legtöbbször itt a környéken, Vajdaságban.”


Tandari Edina, tag, Szőke Tisza Művelődési Egyesület, Adorján:
„- Több versszakos kis énekekkel készültünk.
- Hogyan készültek fel a fellépésekre?
- Sokat próbáltunk és a sok próbálás után megpróbáltuk itt is és sikerült.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A találkozón első alkalommal Adorján magyarországi új testvértelepülése, Csanytelek népzenei kedvelői is felléptek.

Györnyiné Mészáros Erzsébet, vezető, Kéknefelejcs Népdalkör, Csanytelek: „A mai műsorunk egy csanyteleki csokor, kimondottan a település dalait hoztuk el, mivel most járunk itt először és szeretnénk ezzel bemutatkozni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A népzenei találkozón minden csoport egy-egy népdalcsokrot mutatott be.

Baráth Katalin, elnök, Szőke Tisza Művelődési Egyesület, Adorján: „Most van egy új kis csapatunk, eddig voltak a Dalospacsirtáink, a felsős lányok és most vannak egész 4-5 évestől 7-8 évesig, ők a Kispacsirtáink, nagyon aranyosak, nagyon lelkesek, reméljük, hogy lesz belőlük utód, aki követ majd bennünket.”

A találkozón 12 egyesület mutatkozott be.

népzene
Adorján

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.