Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Nevek, városok, műformák, avagy a Térey-misztérium darabkái

2018-12-05
17:11
Forrás
Pannon RTV
Térey János, debreceni származású, ma Budapesten élő író, költő, drámaíró és műfordító volt a Kontaktzóna vendége ma a Magyar Tanszéken, Újvidéken.

A Nevek, városok, műformák, avagy a Térey-misztérium darabkái címmel tartott találkozón az író legújabb kötetéről, a Káli holtakról és annak különleges műfajáról beszélgettek. A 47 éves művész a kortárs magyar irodalom elismert alakja, akinek egyaránt jelentek meg verses, novellás kötetei és verses regényei is. Drámáit rendszeresen játsszák a színházak, de írt már filmforgatókönyvet is. A Könyvhétre megjelent új kötetével azokra a kompromisszumokra szeretne rámutatni, amelyeket nem csak Magyarországon, hanem a környező államokban is az embernek meg kell tennie az életben maradásért – fogalmazott az író.

Magyar Tanszék
Újvidék
Térey János

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.