Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Nevek, városok, műformák, avagy a Térey-misztérium darabkái

2018-12-05
17:11
Forrás
Pannon RTV
Térey János, debreceni származású, ma Budapesten élő író, költő, drámaíró és műfordító volt a Kontaktzóna vendége ma a Magyar Tanszéken, Újvidéken.

A Nevek, városok, műformák, avagy a Térey-misztérium darabkái címmel tartott találkozón az író legújabb kötetéről, a Káli holtakról és annak különleges műfajáról beszélgettek. A 47 éves művész a kortárs magyar irodalom elismert alakja, akinek egyaránt jelentek meg verses, novellás kötetei és verses regényei is. Drámáit rendszeresen játsszák a színházak, de írt már filmforgatókönyvet is. A Könyvhétre megjelent új kötetével azokra a kompromisszumokra szeretne rámutatni, amelyeket nem csak Magyarországon, hanem a környező államokban is az embernek meg kell tennie az életben maradásért – fogalmazott az író.

Magyar Tanszék
Újvidék
Térey János

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.