Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Nevek, városok, műformák, avagy a Térey-misztérium darabkái

2018-12-05
17:11
Forrás
Pannon RTV
Térey János, debreceni származású, ma Budapesten élő író, költő, drámaíró és műfordító volt a Kontaktzóna vendége ma a Magyar Tanszéken, Újvidéken.

A Nevek, városok, műformák, avagy a Térey-misztérium darabkái címmel tartott találkozón az író legújabb kötetéről, a Káli holtakról és annak különleges műfajáról beszélgettek. A 47 éves művész a kortárs magyar irodalom elismert alakja, akinek egyaránt jelentek meg verses, novellás kötetei és verses regényei is. Drámáit rendszeresen játsszák a színházak, de írt már filmforgatókönyvet is. A Könyvhétre megjelent új kötetével azokra a kompromisszumokra szeretne rámutatni, amelyeket nem csak Magyarországon, hanem a környező államokban is az embernek meg kell tennie az életben maradásért – fogalmazott az író.

Magyar Tanszék
Újvidék
Térey János

Most

19:51

Semjén: Köszönet minden szavazónak!

Megköszönte a sok imádságot és a Fidesz aktivistáinak a munkáját Semjén Zsolt. Magyarország miniszterelnök-helyettese elmondta: hálás azért, hogy ilyen sokan kivették a részüket a munkából.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.