Ugrás a tartalomra

Nevezzenek a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVII. Találkozójára!

2023.02.13
15:25
2023.02.13
15:36
Forrás
VMMSZ
Április 13-a és 22-e között rendezik meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóját. Az idei huszonhetedik találkozó házigazdája a topolyai Mara Amatőr Színház és Topolya Község Művelődési Háza.

Már most várják azoknak a csoportoknak, társulatoknak a jelentkezését, akik 2024-ben szívesen lennének a házigazdái a XXVIII. Találkozónak.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a topolyai Mara Amatőr Színház és Topolya Község Művelődési Háza 2023. április 13-a és 22-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVII. Találkozóját. A 2023-as Találkozó házigazdája Topolya.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 27. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki.

A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. Topolya első ízben lesz szervezője a Találkozónak – örömmel és izgalommal várják Mindnyájukat, a színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére, amelyet 2023-ban a MOZDULJ! PETŐFI! – a Petőfi 200 vajdasági programsorozatához csatlakozva szerveznek meg.

A benevezés határideje: 2023. március 13.

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, melyet a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján találnak meg.

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Guci Mónikánál a 069/5541-216-os telefonszámon, illetve a szinjatszas@vmmsz.org villámpostacímen, továbbá Virág Kiss Anitánál a 062/566-213-as telefonszámon, valamint a kissanita91@gmail.com villámpostacímen.

Díjak

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért.

A találkozó további díjai: Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért;
Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek;
Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek;
Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának;
Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának;
Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért;
közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

 

FELHÍVÁS A VAJDASÁGI MAGYAR AMATŐR SZÍNJÁTSZÓK XXVIII. TALÁLKOZÓJA MEGRENDEZÉSÉRE

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség 2023. február 13-ai dátummal felhívást tesz közzé a 2024. évi, sorrendben huszonnyolcadik Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának megrendezésére.

A találkozó tervezett időpontja: 2024. április 5–13. vagy április 12–20.

A pályázati beadványt, amelynek tartalmaznia kell a csoportot képviselő jogi személyiség (egyesület, egyéb szervezeti forma) vezető testületének szándéknyilatkozatát, valamint az egyesület területi székhelye szerinti, községi/helyi közösségi hivatalának nyilatkozatát a rendezvény megszervezéséhez nyújtandó anyagi és erkölcsi támogatásáról, legkésőbb ez év március 31-ig szükséges megküldeni a VMMSZ postacímére (Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, 24000 Szabadka, Kossuth
Lajos tér 4.
).

A társszervezői kötelezettségek magukba foglalják a közönségszervezést, az előadások műszaki feltételeinek biztosítását, valamint a részvevő együttesek tagjainak szerény megvendégelését.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója
színjátsás
felhívás
VMMSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű