Ugrás a tartalomra

A Nézőművészeti Főiskola bemutatója szombaton a KDSZ-ben

2019.01.18
11:37
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
A színdarab egy lehetséges jövőben játszódik, ahol megszűnik a színházak állami támogatása és az intézmények sorra zárnak be.

Szombat este tartja a Nézőművészeti Főiskola premierjét a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház társulata. A színdarab egy lehetséges jövőben játszódik, ahol megszűnik a színházak állami támogatása és az intézmények sorra zárnak be. Három akadémikus színész megalakítja azt a főiskolát, ahol magukat a nézőket tanítják meg a színművészet befogadására, reménykedve a színházak újranyitásában. A Tasnádi István által írt színműben Mess Attila, Mészáros Gábor és Kucsov Borisz játszik, a rendező Urbán András.

Urbán András, rendező, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: „Egy nagyon nehéz munkafolyamat végére értünk, olyan értelemben, hogy rengeteg munkánk van ebben az előadásban. 1 óra 40 percet fog tartani az előadás. Én azt gondolom, hogy sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk: hogy a színészről, a színházról, a közönségről, de legfőképpen magáról a színházról tudjunk beszélni egy fergetegesen szellemes, ugyanakkor bizonyos értelemben megrázó módon.”

Nézőművészeti Főiskola
Urbán András

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.