Ugrás a tartalomra

No filter a Desirén

2022.11.26
08:32
2022.11.26
16:43
Forrás
Pannon RTV
A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Idén a fesztivál stábja nem költött reklámanyagra, nincs nyomtatott műsorfüzet, a jegyek viszont már így is elkeltek a fesztivál kezdete előtt.

Nem kell külön reklám a Desiré fesztivál előadásinak, pótszékes szinte minden előadásuk a héten. A tizennegyedik kortársszínházi fesztiválon nyolc előadás vendégszerepel. Idei mottójuk a szűrő nélkül, azaz nem kell semmit szépítgetni. A fesztivált sem.

Urbán András, a Desiré Fesztivál igazgató: „Nem használjuk úgy a marketing adta lehetőségeket, mint egyébként, bár egyébként sem jellemző ránk, hogy eltúlozzuk, vagy hazudjunk róla, inkább vállaljuk azt is, ha pofont kapunk valamiért, ha valami nem volt olyan jó. Vállaljuk ezt is, mind hogy eltussoljuk, hogy valami jó volt, ami nem. Szerintem ez az útja annak, hogy egy autentikus fesztivál menjen tovább."

Lajkó Félix mostanában kevesebbet volt színpadon, a járványhelyzet mindenkit lelassított, bár neki ez most jót tett. Azt mondja egy szólóesten soha sincs koncepciója, az lesz, ami lesz.

Lajkó Félix, zenész: „A kollégák mondják akikkel az ember dolgozik, vagy épp nem dolgozik. Én rettegtem ettől, amikor visszaugrottam a színpadra covid után, hogy nem fog menni. Azt mondták mit hülyéskedsz, jobban játszol, mint valaha. Ne rosszból mondták, hanem hogy másképp játszok, megváltoztatott valamit, de nem tudom, hogy mit."

Ma ismét a budapesti Stúdió K Színház lép majd színpadra, ezúttal Nero-ról, a véres költőről láthatnak előadást.

Desiré fesztivál
No filter
megnyitó
színház
Urbán András
Lajkó Félix

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.