Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nők a 20. században - Előadás a VM4K-ban

2019-03-07
22:27
2019-03-08
16:53
Forrás
Pannon RTV
Tóth Eszter Zsófia történész, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa volt a VM4Köz. Klub vendége.

A nők életmódjának, család- és társadalombéli szerepének megváltozásáról tartott előadást Nők a 20. században címmel Tóth Eszter Zsófia történész, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa.

A VM4Köz. Klub vendége kiemelte, különösen a második világháború után voltak jelentős változások, hiszen például a szavazati jogot is ekkor szerezték meg. A történész jelenleg is a második világháború utáni időszakot kutatja.

Tóth Eszter Zsófia, történész, Veritas Történetkutató Intézet: „Ami nagyon fontos, '68-hoz kötődik a szexuális forradalom. Jelenleg én titkosszolgálati dokumentumokat kutatok, amely nők megfigyeléséről is szól, erről is fogok részletesen beszélni, hogy kik voltak azok, akiket megfigyeltek, és miért tették ezt.”

VM4K

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.