Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nők a 20. században - Előadás a VM4K-ban

2019-03-07
22:27
2019-03-08
16:53
Forrás
Pannon RTV
Tóth Eszter Zsófia történész, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa volt a VM4Köz. Klub vendége.

A nők életmódjának, család- és társadalombéli szerepének megváltozásáról tartott előadást Nők a 20. században címmel Tóth Eszter Zsófia történész, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa.

A VM4Köz. Klub vendége kiemelte, különösen a második világháború után voltak jelentős változások, hiszen például a szavazati jogot is ekkor szerezték meg. A történész jelenleg is a második világháború utáni időszakot kutatja.

Tóth Eszter Zsófia, történész, Veritas Történetkutató Intézet: „Ami nagyon fontos, '68-hoz kötődik a szexuális forradalom. Jelenleg én titkosszolgálati dokumentumokat kutatok, amely nők megfigyeléséről is szól, erről is fogok részletesen beszélni, hogy kik voltak azok, akiket megfigyeltek, és miért tették ezt.”

VM4K

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.