Ugrás a tartalomra

Nők tárlata

2022.04.21
18:18
2022.04.21
22:25
Forrás
Pannon RTV
A Nők tárlata elnevezésű kiállításnak a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtár ad otthont az idei évben is.

A hagyományosnak mondható sokszínű tárlatot az idei évtől a Nemzetközi Soroptimist Club szervezi és több témakörben, többféle technikával készült alkotásokat tekinthet meg a nagyérdemű.

Festmények, szalmaképek, grafikák, igényes kézimunkák - mindezek helyet kaptak az idei kiállításon. 84 hölgy és 10 egyesület alkotásai kerültek ki a képtárba. A magyarkanizsai Cseh Teréz festményeket hozott a kiállításra.

 

Cseh Teréz, alkotó, Magyarkanizsa:
„- Egy éve, hogy festek. Úgy gondolom, hogy sikeres, de azért még mindig van mit tanulni. Igyekszek. Szeretem csinálni.
- Milyen technikával dolgozik?
- Akril és pasztell, kréta és ceruza és olajjal is próbáltam.”

A kiállítás egyik fontos küldetése, hogy felhívjak a figyelmet arra, hogy a nők a hétköznapi teendők mellett is milyen sokszínű, érdekes kézimunkát, alkotást tudnak elkészíteni.

Kiss Zenóbia, elnök, Nemzetközi Soroptimist Club Szabadka: „Arra számítunk, hogy a nők még kreatívabbak lesznek, sok fiatal felzárkózik majd hozzánk, akiket érdekel ez a munka és biztosan lesznek újítások, mert nem is tudjuk még, hogy miket fognak csinálni, mert nagyon számítunk arra, hogy minél több fiatal jelentkezzen.”

A tárlat május 10-ig tekinthető meg a Dobó Tihamér Képtár nyitvatartási idejében.

Dobó Tihamér Képtár
Magyarkanizsa
Nők tárlata

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.