Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nők tárlata Magyarkanizsán

2021.09.24
11:25
2021.09.24
15:31
Forrás
Pannon RTV
Nők tárlata címmel nyílt kiállítás a Vajdasági Képzőművészeti Kör szervezésében a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban csütörtök délután.

A tárlaton közel 100 hölgy állította ki alkotását. A darabok között voltak festmények, szalmaképek, és igényes kézimunkák is helyet kaptak. A tárlat október 5-ig tekinthető meg a Dobó Tihamér Képtár nyitvatartási idejében.

Kenyeres Ivanka, a Vajdasági Képzőművészeti Kör elnöke: „12 egyesületből vannak itt, 58 amatőr festőművész és 38 kézimunkázó. Ezek az alkotások idővel, szeretettel készültek és örömteli kiállítás, mert ha azt nézzük, hogy a munkákat mennyi ideig készítették, mennyi munka van bennük. Úgy érzem, hogy minden évben el kell egy kicsit gondolkozni, hogy a nők egy kicsit jobb helyet érdemelnek meg.”

nők
kiállítás
tárlat
Magyarkanizsa
Kenyeres Ivanka

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.