Ugrás a tartalomra

Nők tárlata Magyarkanizsán

2021.09.24
11:25
2021.09.24
15:31
Forrás
Pannon RTV
Nők tárlata címmel nyílt kiállítás a Vajdasági Képzőművészeti Kör szervezésében a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban csütörtök délután.

A tárlaton közel 100 hölgy állította ki alkotását. A darabok között voltak festmények, szalmaképek, és igényes kézimunkák is helyet kaptak. A tárlat október 5-ig tekinthető meg a Dobó Tihamér Képtár nyitvatartási idejében.

Kenyeres Ivanka, a Vajdasági Képzőművészeti Kör elnöke: „12 egyesületből vannak itt, 58 amatőr festőművész és 38 kézimunkázó. Ezek az alkotások idővel, szeretettel készültek és örömteli kiállítás, mert ha azt nézzük, hogy a munkákat mennyi ideig készítették, mennyi munka van bennük. Úgy érzem, hogy minden évben el kell egy kicsit gondolkozni, hogy a nők egy kicsit jobb helyet érdemelnek meg.”

nők
tárlat
Magyarkanizsa
Kenyeres Ivanka

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.