Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nők tárlata Magyarkanizsán

2021.09.24
11:25
2021.09.24
15:31
Forrás
Pannon RTV
Nők tárlata címmel nyílt kiállítás a Vajdasági Képzőművészeti Kör szervezésében a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban csütörtök délután.

A tárlaton közel 100 hölgy állította ki alkotását. A darabok között voltak festmények, szalmaképek, és igényes kézimunkák is helyet kaptak. A tárlat október 5-ig tekinthető meg a Dobó Tihamér Képtár nyitvatartási idejében.

Kenyeres Ivanka, a Vajdasági Képzőművészeti Kör elnöke: „12 egyesületből vannak itt, 58 amatőr festőművész és 38 kézimunkázó. Ezek az alkotások idővel, szeretettel készültek és örömteli kiállítás, mert ha azt nézzük, hogy a munkákat mennyi ideig készítették, mennyi munka van bennük. Úgy érzem, hogy minden évben el kell egy kicsit gondolkozni, hogy a nők egy kicsit jobb helyet érdemelnek meg.”

nők
kiállítás
tárlat
Magyarkanizsa
Kenyeres Ivanka

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 12:23

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű