Ugrás a tartalomra
Tanjug/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse via AP

A Nomadland nyerte az Arany Oroszlánt, Mundruczó Kornél filmjét is díjazták

2020-09-13
09:33
Forrás
MTI
Tegnap este díjkiosztással zárult a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál.

A koronavírus-világjárvány miatt korlátolt filmes események hiányában, hosszú idő után a velencei fesztivál volt az első nagyobb esemény, amelyet élőben rendeztek meg.

A legjobb filmért járó Arany Oroszlán-díjat az amerikai Chloé Zhao kínai születésű rendező Nomadland című drámája nyerte. A Cate Blanchett ausztrál színésznő vezette nemzetközi zsűri két Ezüst Oroszlánt is kiosztott, az egyiket Michel Franco mexikói rendező New Order című thrillere, a másikat pedig Kuroszava Kijosi japán rendező történelmi drámája, a Wife of a Spy nyerte.

A magyarországi Mundruczó Kornél filmjét is díjazták. A Pieces of a Woman alkotása megkapta a 30 fiatal diákból álló zsűri legjobb filmnek járó díját. A filmdráma főszereplője Vanessa Kirby alakításával pedig elnyerte a fesztivál legjobb színésznőjének járó díjat.

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivált az Oscar-díj egyik előszobájának tekintik.

Velencei Nemzetközi Filmfesztivál
díjkiosztó
Nomadland
arany oroszlán

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 13:12

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.